Alkoholový trojlístek na Vysočině v rukou policistů

Minimálně tři řidiči s alkoholem za volantem přistihli o víkendu policisté na silnicích Jihlavska, Pelhřimovska a Žďárska. Prvního zadrželi už v pátek 16. března.

uniweb weby

Žďárští policisté zastavili v pátek kolem půl deváté ráno v katastrálním území Vatína nákladní auto Avia. „Řidičem vozu byl pětačtyřicetiletý muž z Vyškovska, jemuž policisté naměřili 0,60 promile alkoholu. Také opakovaná dechová zkouška byla pozitivní. Policisté muži na místě zakázali další jízdu. Případ zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, kterým se dále bude zabývat příslušný správní orgán,“ popsala první případ policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

V sobotu 17. března kolem deváté hodiny ráno zastavili v Havlíčkově ulici v Jihlavě jihlavští policisté osobní auto Škoda Felicia. „Řidičem vozu byl sedmatřicetiletý muž z Jihlavska, u něhož při kontrole dechovou zkouškou naměřili 0,40 promile alkoholu. Stejný výsledek vykázalo i opakované měření. Policisté muži zakázali další jízdu a případ zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, ze kterého se muž bude zodpovídat před příslušným správním orgánem,“ dodala policejní mluvčí.

Třetího hříšníka zastavili humpolečtí policisté v sobotu kolem půl jedné ráno ve Školní ulici v Humpolci. „Řidičem osobního auta Audi byl sedmačtyřicetiletý muž, u něhož policisté naměřili 0,35 promile alkoholu. Také opakované měření bylo pozitivní. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Sedmačtyřicetiletý muž se bude před příslušným správním orgánem zodpovídat ze spáchání přestupku na úseku dopravy,“ uzavřela Stanislava Miláčková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy