Ateliéry a řemeslné dílny se o víkendu otevřou i na Ledečsku

I tento rok se zapojí umělci z Ledečska do Dnů otevřených ateliérů v Kraji Vysočina, které letos připadají na 7. a 8. října. Každoročně se do této akce zapojuje ZUŠ Ledeč nad Sázavou a také několik dalších umělců z regionu, kteří představí své obrazy, výrobu českého skla, řezbářskou práci i metodu tzv. taušírování.

uniweb weby

Žáci multimediální tvorby ZUŠ Ledeč nad Sázavou představí svou roční práci. Návštěvníci mohou společně s žáky v ateliéru projekce a animace filmů modelovat z animátorské plastelíny, animovat technikou stop-motion, a vytvořit tak společně krátké filmy, které budou po dokončení k vidění na kanále Youtube. Ateliér bude otevřen v sobotu i v neděli od 10.00 do 17.00.

Svůj ateliér na ulici 5. května 475 v Ledči nad Sázavou otevře i Bedřich Pešek, který představí své Obrazy krajiny Vysočiny (objednání předem na tel.: 602 488 963 nebo na pesek.bedrich@tiscali.cz). Mezi další zapojené umělce patří řezbář Vladimír Zadražil, autor řezbovaných soch. Svou práci ukáže v Pavlově u Ledče nad Sázavou v sobotu mezi 12.00 až 17.00 (tel.: 732 616 144 a lynx65@seznam.cz). 


Posledním ateliérem, který bude na Ledečsku přístupný, je sklářská huť Jakub Tasice. K nahlédnutí bude ukázková výroba českého skla v prostorách jedné z nejzachovalejších a nejstarších sklářských hutí ve střední Evropě, v jedinečném prostředí areálu sklárny z konce 18. století. Těšit se můžete na výrobu skla, jeho broušení i další úpravy a chybět nebudou ani techniky malování skla. Areál můžete navštívit v sobotu a neděli od 9.00 do 17.00 (tel.: 566 564 165, sklárna.tasice@o2active.cz). Ve sklářské huti se navíc představí řezbář Rudolf Hupka – Holz art, který vyrábí lidové dřevěné hračky a předměty užitého umění. Ukáže i zdobení dřeva kovem – tzv. taušírování, které můžete vidět na hračkách, hlavolamech, miskách, svícnech, rohožkách, prkýnkách, bižuterii, brožích i sponách. (tel.: 569 721 966, www.holzart.cz). 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy