Brněnský most v Jihlavě čeká oprava

Jedna z nejnáročnějších rekonstrukcí na krajských silnicích v posledních letech vzhledem k přísným termínům a především náročné logistice a vedení objízdných tras proběhne při rekonstrukci Brněnského mostu na silnici II/602 v centru Jihlavy.

uniweb weby

V současné době byla podána žádost o stavební povolení, je vypsaná zakázka na dodavatele celé stavby, dokončuje se majetkoprávní příprava a připravují se podklady pro spolufinancování z fondů Evropské unie. Stavba za přibližně 83 milionů korun vyřadí jednu z klíčových dopravních tepen krajského města z provozu od března do listopadu 2018. Vyžádal si to zhoršující se technický stav Brněnského mostu.

Stavební práce musí s ohledem na napjaté termíny probíhat za úplné uzavírky silnice. Pro modernizaci byla zvolena technologie postupného zvedání nosné konstrukce se samostatným ošetřením každého mostního ložiska. Po dokončení této skutečně časově náročné etapy bude položena nová železobetonová deska, osazeny nové římsy a nové kovové zábradlí. Pracovat se bude i pod mostem – v plánu jsou sanace pilířů a opěr mostu, kompletně bude vyměněno odvodnění mostu. Projekt modernizace 237 metrů dlouhého mostu počítá s mírným rozšířením vozovky,  aby bylo možné po mostě vést samostatný BUS pruh směrem do centra. Modernizace mostu nebude výrazným způsobem zasahovat do nájezdových koridorů sousedního obchodního centra, jeho přístupnost bude po dobu rekonstrukce zajištěna.

Autor: Eva Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
22.09.2017 18:36




0 +
 

Hlavní zprávy