Brodská Kateřina opět ožije

Nenechte si ujít koncert duchovní a historické hudby v podání Musica da Chiesa v havlíčkobrodském kostele svaté Kateřiny. „Duo pátera Jaroslava Konečného a Tomáše Najbrta hraje na staré nástroje od kamzičích a kozích rohů, přes harfu, niněru, dudy, portatif až po cajon,“ láká jeden z organizátorů, Vít Vodrážka. Koncert začíná v neděli 25. září v 17.00.

uniweb weby

Tomáš Najbrt vystudoval na pražské Státní konzervatoři hru na klasickou kytaru a kompozici. Po absolutoriu se zabýval starou a lidovou hudbou, pokračoval v soukromém studiu hry na loutnu v Polsku a Německu a prošel také jazzovou a rockovou praxí. Deset let hrál continuo na teorbu v souboru Musica Antiqua Praha. Osm let působil jako celocírkevní hudební kantor v evangelické církvi. V současné době vede pěvecké sbory, je stálým členem souboru Ritornello a spolupracuje s dalšími soubory a sólisty.


P. Jaroslav Konečný
vystudoval na konzervatoři hru na hoboj. Po ukončení studia dále věnoval studiu hry na tento nástroj na Akademii múzických umění v Praze. Přitom paralelně pokračoval ve studiu varhan na konzervatoři. Svoji hudební kariéru započal v činoherním orchestru Národního divadla v Praze, kde se setkával s řadou známých herců. V roce 1986 Konečný udělal konkurs na místo I. hobojisty operního orchestru Smetanova divadla. V roce 1991 vstoupil do Teologického konviktu v Litoměřicích a po roce pak do pražského semináře, kde studium zakončil v roce 1997 a po roce byl vysvěcen na kněze. Nyní působí jako farář ve farnosti Vlašim.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy