Brodští stolní tenisté na mezinárodním turnaji ovládli soutěže družstev

Poslední květnový víkend patří už tradičně mezinárodnímu turnaji ve stolním tenise Velká cena Prahy. Letošní 13. ročník se uskutečnil v na Chodově a mezi 469 účastníky ze šestnácti zemí světa startovala také výprava z akademie mládeže HB Ostrov Havlíčkův Brod.

uniweb weby

Brodský tým měl ve hře pět družstev. Mezi nejmladšími žáky startovala družstva HB Ostrov 1 (Jakub Hitzger, Matyáš Jinek), HB Ostrov 2 (Lukáš Svoboda, Štěpán Holub) a HB Ostrov 3 (Jakub Růžička, Prokop Kamarád). V kategorii mladšího žactva nás reprezentoval Filip Karel v kombinovaném družstvu s Martinem Skotnicou (Frýdlant nad Ostravicí) a mezi staršími žáky Šimon Jadrný v kombinovaném družstvu s Matějem Stachem (DDM Kotlářka).

V soutěžích družstev získal HB Ostrov kompletní sadu pódiových umístění. Šimon Jadrný společně se Stachem nenašli přemožitele a celý turnaj vyhráli. Filip Karel se Skotnicou jen těsně nenapodobili svoje starší kolegy, ve finále prohráli a získali tak stříbrnou příčku. Bronzové umístění pak přidali Jakub Hitzger s Matyášem Jinkem. Ostatní chlapci také podali velmi dobré výkony. Po postupech z kvalifikace vypadli v osmifinále finálového pavouka a putovali do tvz. Finále B. Tam Jakub Růžička s Prokopem Kamarádem nepřešli první kolo, ale vše vynahradili Lukáš Svoboda se Štěpánem Holubem, kteří tuto soutěž vyhráli. Obsadili tak velmi pěkné celkové deváté místo.

V soutěžích jednotlivců havlíčkobrodští stolní tenisté na medailová umístění nedosáhli. Nejlepší umístění vybojovali Šimon Jadrný a Jakub Hitzger, kteří ve svých kategoriích prošli až do čtvrtfinále. Krutě si los zažertoval se Šimonem, který v osmifinále vyřadil nasazenou turnajovou jedničku, aby v dalším kole narazil na Stacha, se kterým o den dříve vyhráli soutěž družstev. Utkání přineslo výborný stolní tenis a bylo pravděpodobně předčasným finále, ve kterém byl o dva míčky šťastnějším hráč pražské Kotlářky.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy