Modelování postaviček z marcipánu na dekorování dortů se věnuje Vladimíra Drgová, která sama říká, že vymodelovat postavu není tak složité, ale vymodelovat obličej, to už je těžší. Mezi dalšími, kteří zde předváděli své umění, byl například Tomi Reida, který spolupracuje s cukrářským studiem v Žatci, kde pomáhá dekorovat dorty technikou airbrush. Radka Hercíková z Klatov vyrábí zákusky, ale nejraději tvoří svatební dorty, stejně jako Alena Doskočilová, která je držitelkou mistrovského certfikátu PME a od roku 2011 pořádá po celé republice kurzy dortových dekorací. Martina Šille se věnuje vývoji nových dekorací, výrobě a vývoji nových komponentů jedlého papíru. Peter Sipos vede kurzy cukrářského umění u nás i v zahraničí.
V neděli pak proběhla v DKO v krajském městě soutěž cukrářů s nominací na světové finále v Miláně 2017 (FIPGC).