Darujte na Valentýna kytičku

Blíží se svátek svatého Valentýna, kdy si i my v Česku předáváme malé i sladké dárky, přáníčka nebo květinu, abychom své lásce ukázali, jak moc ji máme rádi. V Havlíčkově Brodě můžete využít Floristiku Sonny a nechat si květinu přivézt až před práh.

uniweb weby

„Nejoblíbenější jsou samozřejmě červené růže. Muži ale často vybírají kvítka, která potěší především jejich ženy. Oblíbené jsou lilie, frézie, orchideje, tulipány i gerbery,“ vysvětlila Soňa Fiedlerová z Floristika Sonny Havlíčkův Brod, která se výrobou dekorací, květinových vazeb i výzdobou exteriérů a interiérů včetně svateb profesně zabývá od roku 2013. „Ženu potěší i malá kytička, stačí, když si na ni muž vzpomene,“ připomíná Soňa Fiedlerová.


Floristika Sonny navíc poskytuje unikátní službu. U nás stačí zadat objednávku květin podle Vaší představy, domluvit se na místě, kam chcete květinu doručit a vše ostatní za Vás zařídíme. Doručíme kytičku, dárek nebo květinový koš až před práh. To vše po Havlíčkově Brodě úplně zdarma, mimo město za 5 Kč/km.

Informační okénko:
Svátek svatého Valentýna se slaví v anglosaských zemích každoročně 14. února jako svátek lásky a náklonnosti mezi intimními partnery. Je to den, kdy se tradičně posílají dárky, květiny, cukrovinky a pohlednice s tematikou stylizovaného srdce, jako symbolu lásky. 
Svátek je pravděpodobně odvozen od svátku Lupercalia slaveném ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do „urny lásky“ vloženy lístečky se jmény dívek. Každý mladý muž potom tahal lísteček a dívka, jejíž jméno si vytáhl, se měla stát jeho „miláčkem“ v následujícím roce.
Legenda také říká, že tento den začal být známý jako Den svatého Valentýna až díky knězi Valentýnovi. Claudius II., vládce Říma, zakazoval svým vojákům, aby se ženili nebo jen zasnubovali. Bál se, že by chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Valentýn vzdoroval vládci a tajně oddával mladé páry. Byl zatčen a později popraven 14. února. 


Krásného Valentýna!



Fotogalerie
Autor: Soňa Fiedlerová Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy