Dvě první místa na úvod sezóny

O uplynulém víkendu odstartovala pro havlíčkobrodského motocyklového závodníka Michala Práška nová sezóna, ve které bude opět jezdit v barvách Roháč& Fejta motoracing týmu. Na úvod sezóny se postavil na start Jarní ceny na Masarykově okruhu v Brně.

uniweb weby

Prášek se do sedla svého motocyklu BMW S1000RR vrátil po sedmiměsíční zimní přestávce, od prvních kol tréninku se mu ale jelo výborně. Problémem bylo jen velmi chladné počasí.

V sobotu byly na programu kvalifikace, v té první zajel hvlíčkobrodský závodník čas 2.06 a byl na čtvrtém místě. Druhá kvalifikace neproběhla podle jeho představ: "Měli jsme nechystané jiné pneumatiky, na kterých jsem chtěl stáhnout čas, ale bohužel celou kvalifikaci poprchávalo, takže jsem odjel jedno pomalé kolo a trénink pro mě skončil," vysvětluje.

Start do prvního závodu Práškovi nepovedl a propadl se až na 13. místo. V průběhu 4 kol se dostal na skupinku, která bojovala o druhé místo a po ostrém boji nakonec dojel na druhém místě o dvě setiny sekundy před Milošem Čihákem. "Udělal jsem hodně silný výjezd do cílové rovinky a to rozhodlo v můj prospěch," popisuje Prášek.

Druhý závod byl  nejprve po čtvrtém kole kvůli dešti přerušen, trať ale rychle oschla a při restartu závodu se jelo na suché dráze. "Start se mi povedl výborně a do první zatáčky jsem najížděl na druhém místě za polským závodníkem Pawlem Szkopkem. Nasadili jsme rychlé tempo a jezdili kola za 2.05. Celý závod jsem vymýšlel taktiku, abych Pawla dokázal předjet. V posledním kole při nájezdu do první zatáčky jsem ho sice předjel, ale při nájezdu na áčko mi to vrátil na brzdy a zbytek okruhu si dobře pohlídal," popsal závod Michal Prášek, který tak  projel cílem o 0,1 sekundy na druhém místě. 

Na Jarní ceně startoval ve třídě Klasik i Michalův otec Josef Prášek, který jel s motorkou HONDA CB 750 z roku 1972 a ve třídě do 750ccm v prvním závodě dojel na pátém místě a ve druhém závodě dojel čtvrtý.

Po slibném začátku sezóny čeká Michala Práška první závod nového šampionátu MOTOCH, který se jede na okruhu Slovakiaring.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy