Eva Pilarová a Oříšek měly v Havlíčkově Brodě úspěch

Kulturní dům Ostrov v Havlíčkově Brodě uspořádal ve čtvrtek 14. prosince Vánoční koncert s Evou Pilarovou. Hudební večer měl zajímavý scénář, protože pěvecký sbor Oříšek ze ZŠ V sadech Havlíčkově Brodě dostal nabídku na společné vystoupení s Evou Pilarovou.

uniweb weby

Úvod neobyčejného večera patřil sboru Oříšek, který zazpíval dvě písně od skupiny Jelen - Vlčí srdce a Klidná jako voda. Pak následovaly tři písně s vánoční tématikou: Haleluja sláva, Maria a To já o pane můj. Sbor sklidil od obecenstva bouřlivý potlesk. Potom na podium přišla Eva Pilarová a nabídla vánoční i světové melodie za doprovodu hudebního dua: Milan Dvořák - klavír  a Vít Fiala - kontrabas.  

Zpěvačka zavzpomínala vyprávěním na své působení v divadlech Semafor a Rokoko, které doplnila i písněmi z té doby. Zazněly i největší hity Evy Pilarové včetně Montyho čardáše a Tureckého pochodu. Obecenstvo se přesvědčilo o jejím výborném sopránu o rozsahu tří oktáv. Jednu skladbu zazpívala bez mikrofonu, a pak řekla: „ Prostě to tam je.“ Její hlas má opravdu sílu. Koncert Evy Pilarové měl úspěch u posluchačů, které se skládalo z mnoha generací od dětí až po vrstevníky Evy Pilarové.

Vyvrcholením poděkování obecenstva byl potlesk ve stoje - standing ovation. Na závěr koncertu zazpíval sbor Oříšek společně s Evou Pilarovou vánoční koledu Narodil se Kristus Pán. „Byl to pro nás velký hudební zážitek, na který budeme dlouho vzpomínat,“ řekl Jan Kletečka, sbormistr Oříšku.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy