Firmy objevují kouzlo pronájmu aut. Mají méně starostí a šetří peníze

Aleš Lukášek se do podnikání pustil před necelými dvaceti lety. Začínal s dovozem aut ze zahraničí. Postupem času své služby rozšířil a nyní poskytuje komplexní servis od prodeje přes servis, odtahy až po firemní pronájem aut.  Aleš Lukášek službu pronájmu aut nazval MAXFLEET. Přesto, že vozový park stále rozšiřuje, v areálu třebíčské pobočky jich zaparkováno moc není.  Jednotlivci a především firmy jeho služby využívají ve velkém. Vyplatí se jim to.

uniweb weby

Aleši, vy jste začínal tak, že jste dovážel auta ze zahraničí, opravoval a prodával. Jak jste přišel na nápad půjčovat a pronajímat auta? 

Když se vám porouchá auto, zvlášť pokud s ním potřebujete jezdit do práce, nebo vás dokonce živí, tak nutně potřebujete náhradu. Součástí našeho servisu bylo vždy náhradní vozidlo. Představte si, že vám auto přestane jet v půli cesty do práce, na důležitou schůzku nebo jednání. Z našeho pohledu je kompletní služba pro zákazníka odtah vozidla, oprava a zajištění náhradního, aby měl jak odjet z místa.  A to pak byl krůček od nápadu nabízet pronájem aut, nejen v případě poruchy nebo nehody. 

Půjčit nebo pronajmout auto na delší dobu si k vám chodí jednotlivci, nebo více firmy? 

Když jsme začínali,  byli to převážně  jednotlivci, rodiny. Teď jsou to i nadnárodní společnosti, které si od nás auta půjčují. Doba se změnila a my v současné době máme z 90 % firemní zákazníky a to je také směr, kterým se do budoucna chceme ubírat. Firmy postupně objevují výhody pronájmů aut. Šetří  jim to starosti s vozovým parkem a řeší problémy. 

Problémy? 

Uvedu konkrétní příklad. Firma získá přes léto objemnou zakázku a potřebuje na dva měsíce vozit zaměstnance z Třebíče do Brna. Kupovat vlastní auto se nevyplatí. Řešením je pronájem. Firma tyto vozy využívá pouze tehdy, když potřebuje. 

Proč je pro firmy výhodnější si auta pronajímat, než je vlastnit? 

V dnešní době je pro firmy výhodnější si movitý majetek pronajímat. Mají jasně dané měsíční náklady na provoz a z toho vycházejí. Stejné zkušenosti mám se svou druhou firmu, kde se věnujeme pronájmu nemovitostí. Firmy mají dnes raději, pokud si věc mohou pronajmout. Mají v pronájmu veškerý komfort, který pronajímatel nabízí. Nemusí se o nic starat. Jakýkoliv problém řeší pronajímatel ve spolupráci s jeho pojišťovnou.

Řekněte mi, jak to u vás chodí. Zjistím, že chci jet na dovolenou autem, ale to mé není v dobré kondici. Nebo potřebuji odvézt zaměstnance na školení do Prahy a zrovna nemáme k dispozici volné auto. Jak rychle si od vás mohu půjčit auto? A neodradí mě rozsáhlá administrativa? 

Pokud jste klient dlouhodobý a máte s námi rámcovou smlouvu, tak stačí objednávka e-mailem nebo telefonicky. V objednávce uvedete zda chcete vůz/vozy přistavit nebo si jej vyzvednete u nás. Náš technik předá klíčky, technický průkaz a projde s vámi vozidlo, abyste viděla, v jakém stavu jej přebíráte. Popřípadě vysvětlí jeho používání. Jestliže jste nová firma a chcete s námi uzavřít novou rámcovou smlouvu na pronájem vozidel, pak i tato administrativa je velmi rychlá a to od žádosti, schválení až po podpis do 24 hodin. Po té můžete ihned využívat náš rozsáhlý vozový park. Pokud jste nový klient a fyzická osoba, tak si můžete z pohodlí domova přes náš web vytvořit rezervaci, která trvá tři minuty.  Následně si přijdete jen auto vyzvednout, to trvá pět až deset minut. 

Nikomu to nepřeji, ale stát se to může každému. Co když s pronajatým autem od vás nabourám? 

Stát se to může, je to nepříjemné, ale snažíme se za klienta vše vyřešit. Pokud je klient v České republice nebo v zahraničí, má v rámci našich služeb zajištěné ubytování a přistavení náhradního vozu. Pronájem vozidla od nás obsahuje kompletní servis o klienta. I když se mu stane něco nepříjemného, my ho v tom nenecháme. 

Kdo si může u vás auto půjčit? Máte nějaké omezení? 

Náš hlavní požadavek je řidičský průkaz a více jak 21 let. U dodávky máme hranici 23 let.  V případě rámcové smlouvy MAXFLEET zde je zapotřebí pouze řidičský průkaz skupiny B.

Firmy dobře znají a také používají operativní leasing. Vy však přicházíte s mnohem lepší službou. 

Ano, firmy vědí o operativním leasingu. Pronajmou si auto, platí nájem a auto není jejich. Jsou tam  náklady a zdlouhavý proces jak s administrativou, tak podmínka mnohaměsíčního využívání i přesto, že vůz zrovna nevyužívají! Se službou MAXFLEET jsme přišli jako první, a to na základě pozorování měnícího se trhu a potřeb firem. Když u nás nový klient uzavře rámcovou smlouvu a využije naší službu jen pětkrát za rok, není to vůbec žádný problém. Vždy na konci daného měsíce, kdy využil službu MAXFLEET, obdrží vyúčtování za denní pronájem. Není to vůbec zavazující, platí se za reálně využitá auta. Pokud vozy potřebujete přistavit do vaší firmy máte přistavení v rámci České republiky zdarma. Další výhodou rámcové smlouvy MAXFLEET je, že nehradíte žádné poplatky za ujeté kilometry a nehradíte vratnou kauci za každý pronajatý vůz. 



Komentáře

  • Před 7 roky

    Přeposílám na vedení! Problém s auty máme stále. Děkuji

  • Před 7 roky

    Ahoj, jestli sháníte nějakou firmu na prodej dopravní techniky, tak jsou skvělí v ac tiru: http://www.actir.cz/. Opravdu doporučuji, super výběr i ceny.

  • Před 7 roky

    Tak článek je super a já na pronájem techniky můžu doporučit firmu FS: http://www.financialsystem.cz/. Je tam super výběr.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 19.06.2017 13:42




4 (4)
 

Hlavní zprávy