Fotografická soutěž Photographia Natura 2016 zná vítěze

V Muzeu Vysočiny Jihlava vyhlásili v závěru minulého týdne výsledky třináctého ročníku fotografické soutěže Photographia Natura 2016. Do uzávěrky obdrželi v jihlavském muzeu 279 soutěžních fotografií na téma Naši opeřenci od 55 autorů nejen z regionu, ale i z řady míst celé republiky. Z toho bylo 51 studentských a 24 žákovských snímků.

uniweb weby

„V hlavní kategorii zvítězil snímek Odzemek ve dvou od Jiřího Parůžka z Frenštátu pod Radhoštěm, který je autorem i snímku s názvem Když mne pustíš, splním ti…, jenž za třetí místo získal pomyslnou bronzovou medaili. Druhé místo získala fotografie jihlavského fotografa Vladimíra Holuba Hamoun. Ve studentské kategorii zvítězil snímek S hlavou v oblacích od Marie Zemanové z Meziříčka – Jamného a v žákovské kategorii první místo obsadil snímek Máme hlad! Markéty Křížové z Okrouhličky.  
Všichni jmenovaní obdrželi ceny, které kromě Muzea Vysočiny Jihlava věnoval Kraj Vysočina a firma Mitech, s. r. o. Jihlava,“ přiblížil Pavel Bezděčka, kurátor soutěže a výstavy Photographia Natura.
Výstava bude v našem muzeu otevřena do 29. ledna 2017, následně bude zapůjčena do Horácké galerie v Novém Městě na Moravě. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy