Happening Havel Havel v Jihlavě

V pátek 23. září se na parkánu za kostelem sv. Jakuba v Jihlavě uskuteční nepatetický happeningový narozeninový koláž(č) z velmi volného cyklu Dějiny na vlastní kůži nazvaný Havel Havel. Každý z diváků a hostů se může stát jeho spolutvůrcem.

uniweb weby

„Lehce undergroundový happening Havel Havel zamýšlíme jako nepatetický kulturní narozeninový koláž(č) pro člověka, umělce a politika Václava Havla. Rádi bychom připomněli osobnost, jejíž inteligence, humor, umělecký rozměr a morální přesah jsou pro řadu lidí stále inspirujícím, motivujícím a stmelujícím prvkem,“ popisuje  za pořadatele Silvie Čermáková z Muzea Vysočiny Jihlava.

Název velmi volného cyklu setkání a besed zní poněkud suchopárně: Dějiny na vlastní kůži, ale jeho kouzlo spočívá především v kontaktu s žitými dějinami a v konfrontaci s tím, že se v reálném životě zdaleka nepodobají odstavcům v historických knihách, že dějiny se dějí stále, i nám. „Velice rádi bychom pozvali všechny zájemce k další netradiční besedě v rámci večera nazvaného Havel Havel, který chystáme jako happeningovou vzpomínku na Václava Havla. Protože si uvědomujeme, že termín je blízko termínu voleb, o to víc nám záleží na tom, abychom se vyhnuli jakékoliv politické kalkulaci a zůstali duchem akce v rovině civilní, bezprostřední, osobní. 

Je připraven mix několika krátkých improvizovaných amatérských vstupů a hudební doprovod z dílny Iglau ungenau. Uvítáme, pokud se bude chtít kdokoliv z publika aktivně připojit a přidat do programu něco svého. Příležitost stát se součástí tohoto lehce undergroundového večera bude mít nakonec určitě úplně každý, i ti nejostýchavější. Bylo by nám potěšením, kdybyste přijali pozvání jako možnost bez patosu a velkých slov vyprávět o svých vlastních vzpomínkách na člověka Václava Havla a čas,“ dodává Silvie Čermáková. 

Jako host do minibesedy přijde Jiří Hromada a možná i někdo další.

Začátek je v 19.00.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.09.2016 10:27




0 (6)
 

Hlavní zprávy