Hrad Kámen otevírá na apríla

O prvním dubnovém víkendu vstoupí Hrad Kámen do své 44. sezóny. Návštěvníci se mohou těšit hned na několik novinek, z nichž nejvýraznější bude přemístění pokladny. Obmění se expozice vystavených kočárků a kolébek a program počítá i s tradičními komentovanými prohlídkami hradního parku nebo s akcí Evropský víkend otevřených zahrad. Navíc vstupné zůstává ve stejné výši jako v minulé sezóně.

uniweb weby

Během velikonočních svátků bude hrad, který v minulém roce navštívilo 18 051 turistů, otevřen od pátku 14. dubna do pondělí 17. dubna. Návštěvníky v tyto dny určitě potěší po zimě probouzející se alpínum hradu s prvními jarními kvítky. V průběhu května dojde ke zlepšení zázemí pro návštěvníky hradu, a to díky přemístění pokladny. Stávající venkovní dřevěný stánek umístěný už více než deset let na torzu bývalého pivovaru bude zrušen a pokladnu návštěvníci najdou ve vstupních prostorách hradu, což zajisté ocení v případě nepříznivého počasí. Odbavení zpříjemní i nový pokladní systém a uzamykatelné úložné skříňky. Chybět samozřejmě nebude ani prodej suvenýrů. Společně s novou pokladnou dojde i k vytvoření malé výstavní síně, ve které bude v letošním roce prezentováno hned několik historických kočárků a kolébek z rozsáhlé sbírky, které je Kraj Vysočina vlastníkem. Tato výstava bude zdarma přístupná v rámci služeb pro návštěvníky.

Dále stejně v předchozích letech budou i letos od května do srpna vždy dvakrát denně ve vybraných víkendech probíhat komentované prohlídky hradního parku, a to 13. a 14. května, 15. a 16. července, 19. a 20. srpna. V měsíci červnu se navíc park zapojí do Evropského víkendu otevřených zahrad, kdy se ve dnech 10. a 11. června komentované prohlídky rozšíří o znalostní kvíz a květinové vazby umístěné do hradního interiéru. Nadto v neděli bude pro děti připravena nafukovací dráha s názvem Přeskoč, přelez, recykluj. Na děti ale myslí Muzeum Vysočiny Pelhřimov, které je provozovatelem hradu, po celou sezónu. Základním pilířem aktivit zaměřených na malé návštěvníky jsou ve vybraných termínech speciálně uzpůsobené prohlídky hradních interiérů. Hrad Kámen bude hostit i další tradiční akce se šermíři, a to o víkendu 8. a 9. července s názvem Kámen napříč staletími a o víkendu 5. a 6. srpna Kámenské hradohraní, a v programu nechybí ani návštěvnicky oblíbené noční kostýmované prohlídky. Bližší informace najdete na webových stránkách.


Image title


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy