Hudba gotiky, renesance a baroka v jihlavském hotelu Gustav Mahler

V pátek 16. června se v Kongresovém sále jihlavského hotelu Gustav Mahler uskuteční koncert nazvaný Od gotiky po baroko. Se svým repertoárem vystoupí severočeský vokálně-instrumentální soubor SoliDeo. V průběhu večera zazní na dobové nástroje skladby české, latinské, italské a španělské.

uniweb weby

Dramaturgie koncertu je zaměřena na představení co největšího počtu dobových hudebních nástrojů. Koncert rozhodně zaujme svou pestrostí – každá další skladba je hrána na jiné hudební nástroje. 

Soubor SoliDeo vznikl v roce 1998 a specializuje se na interpretaci instrumentální a vokální hudby gotické, renesanční a barokní. Koncertní provádění skladeb období 12. – první poloviny 18. století se stává autentičtější a posluchačsky zajímavější i díky využití dobových hudebních nástrojů. Posluchači se tak dostává hodnověrný sluchový i zrakový obraz prováděných skladeb. Každou skladbu interpreti zajímavě uvedou a slovem představí i své nevšední hudební nástroje. Soubor vystupuje v dobových kutnách, které ještě podtrhují snahu umělců co nejvěrněji zprostředkovat hudbu historicky vzdálenou, ovšem posluchačovu uchu i srdci docela blízkou a srozumitelnou.

Začátek koncertu je v 18.00.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
09.06.2017 11:37




0 +
 

Hlavní zprávy