Jaderná elektrárna Dukovany chystá den otevřených dveří

Své brány otevře Jaderná elektrárna Dukovany v pátek 7. a v sobotu 8. července vždy od 9 do 21 hodin. V rámci této speciální akce si návštěvníci prohlédnou Infocentrum a v letošním roce nově také prostor sloužící k ukrytí personálu při mimořádné události. Na závěr asi 1,5 hodinového programu čeká návštěvníky vstup do střeženého prostoru elektrárny v doprovodu průvodců, kteří prohlídku elektrárny doplní odborným výkladem.

uniweb weby

Stejně jako v předešlých dvou letech se pro široký počet zájemců otevřou brány Jaderné elektrárny Dukovany a návštěvníci si tak budou moci na vlastní oči prohlédnout, jak vypadá prostor a budovy za vysokými zdmi. Po fyzické kontrole si střežený prostor prohlédnou zautobusu, kterým za 40 minut projedou celý areál elektrárny. Každý rok využije této mimořádné události stovky zájemců.

V rámci připraveného programu si návštěvníci prohlédnou Infocentrum, nově kryt CO - místnost sloužící kukrytí personálu při mimořádné události a střežený prostor elektrárny, který není běžným návštěvníkům dostupný.

Z důvodu nutnosti předložení platného občanského průkazu jsou exkurze určeny pouze pro občany ČR starší 15 let. Počet volných míst je kapacitně omezen. Přihlašování je možné pouze elektronicky, a to na adrese – infocentrum.edu@cez.cz. Do přihlášky je nutno uvést jméno a příjmení, datum narození, číslo platného OP, zaměstnavatele (školu), státní příslušnost a termín a čas začátku exkurze. Uzávěrka přihlášek je 6. 7. 2017 ve 12.00 hodin, případně dříve po vyčerpání kapacity. Všem přihlášeným bude termín a čas exkurze potvrzen.

"Pokud nebude možné uspokojit všechny zájemce při této akci, už nyní avizujeme plánované večerní a noční prohlídky, které budou probíhat každý pátek v září. Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany patří mezi jedno z nejnavštěvovanějších míst regionu. V loňském roce ho navštívilo rekordních 32 tisíc návštěvníků. Za prvních 6 měsíců navštívilo Barevnou ulicí dukovanského Infocentra 14 500 návštěvníků, z toho 323 zahraničních (např. Venezuela, Bolívie, Singapur). Už nyní se rezervují podzimní termíny prohlídek. Proto doporučujeme zvláště školám, které jsou nejsilnější skupinou návštěvníků, termíny prohlídek pro další školní rok 2017/2018 rezervovat s dostatečným předstihem," uzavírá tiskový mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy