Jaroslava Tomišková vystavuje ve Světlé nad Sázavou v Galerii Na Půdě

Od čtvrtka 2. do 19. listopadu můžete navštívit v Galerii Na Půdě ve Světlé nad Sázavou výstavu Světlo v obrazech. Autorka Jaroslava Tomišková do Světlé přivezla jak ukázky abstraktního umění, tak i obrazy krajinek a zátiší.

uniweb weby

Její osobitá tvorba prosycená světlem a pozitivní energií vyvolává tvrzení, že krása a síla světla opravdu existuje. V abstrakci může, ale nastat rozdílnost v jejím vnímaní, pochopení, poněvadž každý má svůj svět se svými pravidly.

Místem narození a současné tvorby Jaroslavy Tomiškové je Heřmanův Městec, městečko zasazené do malebné krajiny na samém úpatí Železných hor.

Při olejomalbě abstrakcí, květinových zátiší, v neposlední řadě krajin, používá techniky, do kterých byla zasvěcena na přelomu 60.–70. let Lidovou školou umění v Pardubicích. V začátcích tvorby jí byl cennou oporou Jiří Šimek – malíř, sochař, loutkář – hlinecký rodák působící do roku 2016 v Pardubicích. V současné době si jde autorka svojí vlastní cestou. Cílem její tvorby není šokovat, ale malovat – jak sama říká – srozumitelnou řečí nejenom pro radost svoji.

Nahlédnutí do kroniky napovídá četné řádce úspěšných výstav během deseti let v České republice. Zájem o obrazy zmíněné autorky je zaznamenán i z řad zahraničních klientů z Německa a Francie.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy