Jeden svět Havlíčkův Brod navštívila více jak tisícovka diváků

Pátý ročník festivalu dokumentárních filmů Jeden svět Havlíčkův Brod se vydařil. O úspěchu svědčí nejenom velký divácký zájem, ale také účast známých diskutujících odborníků, třeba redaktora Petra Štěpánka, novináře Mohammada Zarghamiho, zakladatele projektu Adventor Michala Roškaňuka nebo cestovatele Milana Daňka.

uniweb weby

Festival dokumentárních filmů s lidskoprávní a enviromentální tématikou Jeden svět Havlíčkův Brod probíhal v havlíčkobrodském klubu OKO od 24. do 26. března. „Hlavním mottem letošního festivalu bylo Umění spolupráce neboli schopnost vzájemné komunikace a sdílení,“ uvádí organizátorka Aneta Jarošová. Diváci tak mohli shlédnout a na vlastní smyly vyzkoušet bohatý doprovodný program, kupříkladu virtuální realitu, první pomoc, interaktivní stěnu Hubbr, pletení či silniční bezpečnost.

Festival navštívila tisícovka diváků, pro něž bylo připraveno více jak třináct hodin dokumentů z celého světa, doprovodný program, koncerty i výstavy. Největší zájem vzbudily snímky Epidemie svobody, Íránský rave nebo Normální autistický film. 

Jeden svět Havlíčkův Brod pořádal i speciální školní projekce, na které dorazila více než pětistovka žáků a studentů. „Nejoblíbenějším studentským filmem se stal dokument Death by Design (Zemřít pro design), který upozorňuje na odvrácenou stranu moderních technologií, tedy na poškozování životního prostředí, špatnou recyklaci, používaní jedů při výrobě atd.“ doplnila koordinátorka školních projekcí Kateřina Dubnová. Školních projekcí se zúčastnily základní a střední školy z Havlíčkova Brodu, Přibyslavi, Malče, Habrů či Žďáru nad Sázavou.

Festival dokumentárních filmů Jeden svět Havlíčkův Brod by nemohl fungovat bez podpory partnerů, sponzorů, pořadatelů a diváků. Za všechny organizátory děkujeme Městu Havlíčkův Brod, Kraji Vysočina, Hotelu U Zlatého lva, společnostem DS Kámen, Brodská stavební, Interkonsult Světlá nad Sázavou a dalším. Dále pak děkujeme mediálním partnerům, jmenovitě Týdeníku Cesta Vysočinou, Havlíčkobrodskému Deníku, internetovému deníku REGIONVYSOCINA.CZ a Kulturnímu magazínu Zoom.

Více informací naleznete na www.jedensvet.cz/2017/havlickuv-brod.

Foto: Michal Mašek

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy