Koncert v Lannerově domě v Telči

V Lannerově domě, v sídle Národního památkového ústavu v Telči, vystoupí ve čtvrtek 9. listopadu v 19.00 Jaromír Zámečník ve hře na bajan (knoflíkový akordeon). Na programu budou díla J. S. Bacha, J. Děrběnka, J. Haydna, F. Brože, A. Puškarenka, G. Muffata a dalších.

uniweb weby

Jaromír Zámečník absolvoval nejprve brněnskou konzervatoř ve třídě Ladislava Koryčana a poté brněnskou JAMU ve třídě profesora Rajmunda Kákoniho a Dr. Josefa Smetany. V letech 1986–89 byl stipendistou Hudebního studia Českého hudebního fondu v Praze a v roce 1989–90 sólistou této instituce. Ve svém hlavním oboru se Jaromír Zámečník zúčastňoval v letech 1976–1987 mnoha domácích soutěží a také reprezentoval českou akordeonovou školu na soutěžích v zahraničí. Repertoár sólového vystoupení je sestaven v menší míře ze skladeb autorů XIX. století, převážná část repertoáru je původní literatura autorů XX. století, tedy skladeb, které byly napsány přímo pro akordeon nebo bajan. Jaromír Zámečník spolupracuje také s Českým rozhlasem a televizí na natáčení scénické hudby a sólových vystoupení. Velmi intenzivní je i jeho spolupráce s VŠMU v Bratislavě. Jako první bajanista vystoupil ve čtyřicetileté historii mezinárodního festivalu Moravský podzim se sólovým repertoárem v roce 2005. V poslední době spolupracuje na různých projektech s BCO (Brno Contemporery Orchestra), který se soustřeďuje na soudobou hudbu a s pěveckým sborem Vox Iuvenalis (Hlas mládí).

Pořadatelem koncertu je Město Telč, Kruh  přátel  hudby a Národní  památkový  ústav, územní odborné pracoviště v Telči. Vstupné 80 Kč, děti a studenti 30 Kč. Koná se v Lannerově domě v Telči, Hradecká 6.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy