Koncert Vysočinky pro Světlušku v Humpolci

Už pátým koncertem v pořadí od listopadu 2016 zahrála malá dechová hudba Vysočinka z Humpolce, pod vedením kapelníka Tomáše Vodrážky, na dobročinné akci Českého rozhlasu (ČRo) Vysočina do sbírky pro Nadační fond Světluška. Tentokrát v kině v Humpolci v pátek 27. října.

uniweb weby

„ČRo pořádá tyto akce průběžně po celý rok a hodlá v tom i nadále pokračovat po celém Kraji Vysočina, neboť je o ně velký zájem veřejnosti. Humpolec jsme nevybrali náhodou, ale proto, že kapela Vysočinka vznikla právě zde a nyní slaví dvacet let od svého založení,“ uvedla Hana Marvanová, manažerka komunikace ČRo Vysočina.

Vysočinka nastoupila na pódium vyprodaného kinosálu v kompletním složení i s uměleckým vedoucím, trumpetistou Michalem Bezstarostou a zpěváky, jeho manželkou Danou Bezstarostovou, Robertem Bušem a Ondřejem Kolčavou. Kapelník Tomáš Vodrážka coby moderátor přivítal všechny přítomné i hosty, mezi kterými byl také známý textař Jaroslav Hájek a také hlavní host programu zpěvačka Moravanky Daniela Magálová.

V polovině programu došlo na utajené překvapení, čímž byl křest nového nosiče CD s názvem – Srdíčkem budeme psát, které natočila Vysočinka právě ke svému dvacátému výročí a jedná se o sedmé autorské CD s písničkami textaře Jaroslava Hájka. Ten také spolu s kmotřenkou Danielou Magálovou pokřtili toto CD i spolu s kapelníkem a uměleckým vedoucím a tuto možnost svěřili i mě, čehož si nesmírně vážím, zvláště proto, že s Jaroslavem Hájkem, ČRo Vysočina i Vysočinkou úzce spolupracuji na propagaci jejich činnosti.

Pak dostala prostor Daniela Magálová ke svému sólovému vystoupení při reprodukované hudbě, což obohatilo tento koncert. Zazpívala si však dále také se všemi zpěváky Vysočinky a kapelou a tak nadešel čas, kdy se všichni rozloučili s poděkováním za pomoc Nadaci ČRo pro Světlušku a přáním brzského setkání na některém z dalším koncertů Vysočinky.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 29.10.2017 19:37




1 +
 

Hlavní zprávy