Letošní trendem jsou ledové Vánoce

Stejně jako móda i vánoční dekorace, výzdoba, adventní věnec nebo ozdoby na stromečku podléhají aktuálním trendům. Letošní Vánoce jsou spjaté s bílou barvou a křišťálově poloprůhlednými dekoracemi v živých odstínech. Tradiční výzdobou vánočního adventu býval klasicky věnec, dnes už se ale lidé zaměřují i na netypická aranžmá. Objevují kouzlo štol, podlouhlých tzv. parterů, táců do čtverce nebo i proutěné loďky. Floristika Sonny z Havlíčkova Brodu přináší tipy a návod na vánoční výzdobu.

uniweb weby

Nestíháte? Vyrobte si něco jednoduchého!

I když už se blíží třetí adventní neděle, Floristika Sonny přináší tip na živý věnec, který můžete využít nejen jako adventní, ale například jím jen ozvláštnit interiér i exteriér a navodit pravou atmosféru Vánoc.

Potřebujeme:

  1. chvojí nejlépe jedličku, ale dá se využít i tis, zerav nebo buxus – to vše jsou větvičky, které uschnou, ale neopadají

  2. slaměný nebo polystyrénový korpus, případně věneček s tzv. oasis hmotou nebo mističku s oasis hmotou

  3. provázek nebo drátek

  4. na ozdobení (svíčky nebo třeba jen přízdoby jako hvězdičky, vločky, mašle, rolničky, sušenou skořici apod.)

  5. ideálně tavicí pistoli nebo lepidlo

Věnec omotáme větvičkami, upevníme provázkem nebo drátkem a za pomoci tavicí pistole nebo lepidla zdobíme přízdobami podle vlastní představivosti. Pokud chceme mít věneček se svíčkami, ještě potřebujeme kovové bodce, které do věnce zapíchneme a umístíme do nich svíčky. Bez svíček můžeme věneček z jedličky nebo suchého korpusu pouze ozdobit a zavěsit na dveře, okno nebo na balkon. Oblíbené a rychlé je i zdobení vánočních truhlíků, kam napícháme větvičky, které nazdobíme. Stále větší oblibě se rok od roku těší i hvězdy zavěšené v oknech a štědrovečerní tabuli zase zpestří svícen s chvojím nebo i s živými květinami. Jak vytvořit krásný štědrovečerní svícen prozradíme v příštím příspěvku.

Výsledek může dopadnout například takto:

Image titleImage title

Vše pro vlastní tvorbu i krásné hotové dekorace

Floristika Sonny je vám kdispozici pro koupi všech přízdob a materiálu potřebného na vytvoření vánočních dekorací. A pokud nemáte čas nebo vás kreativní práce nebaví, ale i přesto byste rádi svůj domov vyzdobili vánočně, stačí nás kontaktovat a jakoukoli dekoraci, závěsný věneček, svícen s živými květinami i svícen na hřbitov si nechat vyrobit.

Kde nás najdete?

Sídlíme v rodinném domě řadovkového typu nad bazénem v Havlíčkově Brodě. V první části Žižkova v ulici Nad Kalvárií. Nově rozvážíme dekorace, živé květiny i aranžmá po Brodě ZCELA ZDARMA! Ušetřete tedy s námi čas, udělejte si radost krásnou vánoční dekorací a věnujte se své rodině, přátelům a blízkým. Vždyť o tom přeci vánoční čas je. Klidný adventní čas a krásné Vánoce přeje

Soňa Fiedlerová - Floristika Sonny

Nad Kalvárií 3387, Havlíčkův Brod

Tel.: 734 523 948, e-mail: obchod@floristikasonny.cz

www.facebook.com/floristikasonny

Fotogalerie
Autor: Soňa Fiedlerová Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy