Mikuláš, vánoční pohádka i tematické tvoření v Infocentru elektrárny Dukovany

Druhý adventní týden přináší elektrárna Dukovany ve svém infocentru setkání s Mikulášem i anděly spojenou s vánočním představením Betlém 5.prosince, ale i tradiční vánoční tvoření o víkendu 9. a 10. prosince.

uniweb weby

Mikuláš navštíví se svým andělským doprovodem Infocentrum elektrárny v úterý 5. prosince od 16 hodin při příležitosti předávání odměn dětem za díla ve výtvarné soutěži. Ta byla vyhlášena na konci prázdnin při Malém festivalu LOUTKY. Vánoční představení Betlém pak odehraje divadlo SUŠ Zdeňka Sedláčka.

Druhý adventní víkend 9. a 10.12. prosince tradičně patřit tematickým vánočním dílnám a speciálním prohlídkám infocentra. Děti ale i rodiče mohou například ozdobit skleněné svícny barevnými flitry nebo vytvořit vánoční ozdoby či vánoční přání pro své nejbližší tzv. enkaustickou metodou. Samozřejmě nebude chybět Ježíškova pošta a vánoční povídání v kinosále infocentra. Průvodci vánočního víkendu budou dětem opět skřítci Eneři: Watík a Joulinka. Každý malý návštěvník dostane od skřítků drobný dárek na cestu domů.Program povede osvědčený studentský klub Halahoj z třebíčského katolického gymnázia, který pro děti zaměstnanců v letošním roce připravil také ve dvou turnusech příměstských tábor na téma cestování kolem světa. Do Infocentra přiveze výstavu fotek z této akce.

Vánoční víkend pro děti se v Infocentru elektrárny koná pro velký zájem o tematické prohlídky již potřetí. Zrekonstruované Infocentrum nabízí pro podobné aktivity atraktivní prostředí. Vedle těchto tematických programů se zde konají také zajímavé přednášky různých osobností, pořádají noční prohlídky nebo víkendové prohlídky spojené s možností poobědvat v místní jídelně. Také díky těmto programům je zájem o prohlídky nebývalý. Od začátku roku navštívilo první jadernou elektrárnu na území České republiky 29 795 návštěvníků. Infocentrum bude v prosinci pro návštěvníky otevřené každý den mimo vánočních svátků.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.12.2017 21:33




0 +
 

Hlavní zprávy