Nemocnice Havlíčkův Brod chystá 3. ročník Dne pro rodiče a děti

Co se může stát, když si děti hrají se sirkami? Ukázku likvidace požáru od hasičského sboru, poskytnutí první pomoci od ZZS a ošetření "zraněných dětí" zdravotníky nemocnice - takovou situaci na vlastní oči v přímém přenosu uvidí návštěvníci Dětského dne v areálu naší nemocnice v sobotu 17. června od 13.00 do 17.00.

uniweb weby

Tradiční akce nabídne spoustu poučné zábavy nejen dětem, ale i rodičům. Na třinácti stanovištích budou děti plnit jednoduché a praktické úkoly jako obvazování rány, poskytnutí první pomoci, vyzkouší si, jak lékárníci připravují léky, jak si správně dezinfikovat ruce nebo jak pomoci mamince s přebalováním novorozence. Své stanoviště bude mít také Městská policie Havlíčkův Brod, canisterapie a profesionální hasiči z Havlíčkova Brodu. I letos se návštěvníci dočkají ukázek aerobicu nebo výcviku policejních služebních psů, po celé odpoledne bude hrát živá hudba.

„Překvapením bude strom štěstí, kde děti po obejití všech stanovišť dostanou malou odměnu, anebo získají jednu z cen," sdělila hlavní organizátorka akce, vrchní sestra chirurgie Marie Kafková.

V loňském roce se Dne pro rodiče a děti v areálu brodské nemocnice zúčastnily čtyři stovky návštěvníků.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy