Nor Fagerhaug vítězem cross country na Vysočině

Norský biker Petter Fagerhaug vyhrál v Novém Městě na Moravě úvodní závod Světového poháru v cross country mužů U23. Druhé místo senzačně vybojoval Lotyš Martins Blums, třetí dojel Dán Sebastian Fini Carstensen. Nejlepším Čechem byl 37. Matěj Průdek, Jan Vastl skončil až 41.

uniweb weby

Devatenáctiletý Fagerhaug se od začátku držel s nejlepšími a ve třetím z pěti okruhů začal svým soupeřům z vedoucí skupinky odjíždět v technické pasáži. V cíli tohoto kola už měl k dobru půl minuty na dvojici Blums, Cartensen.

Svůj náskok si pak bezpečně hlídal až do cíle, kde slavil životní úspěch. „Vůbec jsem to nečekal, ale od začátku jsem se cítil hodně dobře. Trať mi seděla a jsem hrozně šťastný, jak to dopadlo,“ prohlásil Fagerhaug.

V kategorii U23 je teprve druhým rokem. Vloni byl v Novém Městě na mistrovství světa 34., ale v září na Světovém poháru v Andoře už skončil šestnáctý. Letošní sezóna mu zatím vychází skvěle. Vyhrál dva závody doma v Norsku a na dánském poháru v Kodani skončil druhý. Nejcennější výsledek si načasoval hned na úvod SP do Česka.

Nejlepším Čechem byl 37. Matěj Průdek, Jan Vastl skončil až 41. Přitom si před závodem věřil na umístění v top 5. Ale stejně jako v předchozích letech pro Honzu zůstalo Nové Město noční můrou. „Sám pořádně nevím, čím to je,“ krčil rameny smutný Vastl. „Formu jsem měl, ale vždycky tady mám nějak svázané nohy. Po startu jsem do toho dal všechno, abych byl nahoře s nejlepšími, ale najednou jsem neměl na to, abych se jich udržel,“ popisoval Vastl.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy