O Etiopii v jihlavském muzeu

Přednášku fotografa a cestovatele Michala Černého nazvanou Etiopie (voda pro žíznivou zemi a cesta za nejvzácnějším vlkem) pořádá Muzeum Vysočiny Jihlava v úterý 25. dubna v muzejním Malovaném sále.

uniweb weby

„V Africe asi není pestřejší země, pokud jde o krajinu, živou přírodu, nebo národy. Do Etiopie mě zavedla pracovní cesta, zaměřená na vyhledávání vodních zdrojů pro místní vesnice. 

Cestu začneme v hlavním městě Addis Abebě a pak se přesuneme směrem na jih do oblasti africké příkopové propadliny a po cestě se zastavíme u jezera se stovkami pelikánů a na několika historických místech. Oblast takzvaného riftu je díky příznivým podmínkám a úrodné půdě hustě osídlená, velkým problémem je však voda. Právě zajištění vodních zdrojů pro chudé vesnice bylo cílem rozvojového projektu. A tak se podíváme, jak žijí prostí lidé ve vesnicích obklopených banánovníky a kávovníky. Etiopie je zemí s úžasnou přírodou a spoustou unikátních druhů rostlin a živočichů. Většina z nich bohužel přežívá jen v rezervacích a národních parcích. Vydáme se tedy do pohoří Bale, které je jedním z posledních útočišť vlčka etiopského, nejvzácnější psovité šelmy světa,“ přibližuje Michal Černý.

Začátek přednášky je od 17.00.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy