O žlutém trabantu s Danem Přibáněm v Havlíčkově Brodě

Trabanty a Malucha už zabalil a poslal na poslední velkou cestu domů. Ale to neznamená, že by ještě nestihl nějakou přednášku. Cestovatel a dobrodruh Dan Přibáň, který je zároveň velitelem žlutého cirkusu, zavítal 13. března do Havlíčkova Brodu, aby se pozdravil s fanoušky a povyprávěl jim, jak to tehdy celé vlastně začalo.

uniweb weby

Jeho cestovatelskou přednášku z první velké cesty malým autem si málokdo nechal ujít. Posluchači tak zabrali tři čtvrtiny sálu. Odměnou jim byla svižná a energická show doplněná spoustou fotek, videí a vtipných doplňujících komentářů. Ti, kteří přednášku Trabantem Hedvábnou stezkou aneb skoč, křídla si připneš později už slyšeli, rozhodně neodcházeli zklamaní, protože se jednalo o doplněnou a rozšířenou verzi. Někteří se tak konečně dozvěděli, proč je vlastně trabant žlutý, že slavnostní start vlastně není opravdovým startem, jak těžké je sehnat na Hedvábné stezce benzín, a třeba i to, že dálniční mosty se dají stavět bez dálnic. Zajímavé bylo i povídání o Aralském jezeru, které se nám postupně ztrácí před očima, a někteří o tom nemají vůbec tušení. Stejně tak byl zajímavý i fakt, že když si chcete dát na poušti rybu, tak jí prostě dostanete.

Na závěr přednášky byl samozřejmě prostor i pro řadu dotazů. Posluchače asi nejvíc zajímalo kolik taková cesta stojí a jak těžké je dostat Žlutý cirkus na druhou stranu světa. Nechyběl ani dotaz ohledně Radka, Poláka, který věčně ztrácí pasy. Co myslíte, no, nemá zatím pas a vlastně ani nikdo pořádně netuší, jak to s ním bude. Takže kdo chtěl, mohl ještě přispět nějakou korunou na tu poslední cestu a za odměnu se jeho jméno třeba objeví na některém z aut. Určitě tuhle partu dobrodruhů sledujte, protože to opravdu bude stát zato. A jestli se všichni vrátí tak se prý můžeme dočkat příští rok dalšího seriálu, který bude tentokrát ještě delší, slíbeno je prý čtrnáct dílů.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy