Piráti obsadili Světlou nad Sázavou

Dětský den se nezadržitelně blíží a to vědí i pirátí ve Světlé nad Sázavou. Proto svou kocábku zakotvili na jednom z parkových rybníků a uspořádali pro děti pirátské odpoledne. Jako správné mořské vlky, je nerozhodilo ani možné bouřlivé počasí. A díky tomu si mohli všichni děti užít parádní odpoledne plné her a soutěží.

uniweb weby

Park ve Světlé nad Sázavou se proměnil v pirátskou zátoků, plnou pokladů. Dům dětí a mládeže ve Světlé nad Sázavou ve spolupráci s místním divadelním a hereckým spolkem Majky a Spol, totiž společně přichystali pro děti v zámeckém parku odpoledne plné pirátů. Každý návštěvník který se chtěl dostat až k truhle plné sladkostí, musel totiž nejdřív obejít několik stanovišť, na kterých musel plnit nejrůznější úkoly, které si pro ně piráti připravili. Ať už se jednalo o zapeklité hádanky, házení mincí na přesnost, nebo šermování na kládě, vždy si děti poradily výborně a nakonec kapitán pirátů musel odjet domů s prázdnou pokladnicí. 

Nebyla ani nouze o pravou pirátskou kuchyni, o kterou se postaral právě Dům dětí a mládeže. K ochutnání bylo několik druhů sladkých buchet a děti je snědly do posledního drobečku. Pro ty, kterým nestačil pirátský okruh byla připravená dílnička, ve které si mohly děti namalovat, třeba pirátskou loď nebo pravý poklad. Odpolední program byl plný her a tancování, takže se nikdo rozhodně nemohl nudit. 

Celý den pak zakončilo vystoupení šermířů. Nechyběla samozřejmě ani ukázka pravých mečů a drátěné košile, která vážila přes 15 kg. Počasí se sice celý den měnilo, ale nakonec vyšlo pirátské odpoledne na výbornou a pořadatelé se už teď mohou těšit na příští rok.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy