Podzimní Festival ptactva v Jihlavě

O víkendu 1. a 2. října se na území celé Evropy a střední Asie konal Festival ptactva. Guinessova kniha rekordů zmiňuje, že Festival ptactva je největším organizovaným pozorováním ptáků na světě. Akce se v Jihlavě konala v sobotu 1. října a zúčastnilo se jí 38 lidí, z toho 14 dětí, jeden pes a dvě sovy.

uniweb weby

Děti si zasoutěžily v kvízu Najdi názvy ptáků v osmisměrce, všichni si mohli pak tipnout, kolik druhů ptáků bude v rámci vycházky pozorováno. 
Krásných 713 jedinců 31 pozorovaných druhů potěšilo všechny účastníky vycházky. Hlavní cenu – plyšového ježka si odnesl Zdeněk Schlappl, který měl nejpřesnější odhad. Pro všechny účastníky vycházky byla největším zážitkem ukázka dvou sov, samička sýčka obecného TUTMA od Petry Pavlicové  a sameček sovy pálené EVIK od Miroslavy Plevltové, o nichž chovatelky pověděly mnoho zajímavostí. Sovičky si mohli účastnici pohladit a vyfotit. Děti se během celé vycházky střídaly v  nošení sov v rukavici. Ceny do soutěží věnovalo Statutární město Jihlava. Účastníkům byla nabídnuta i nově vydaná brožurka Naučná stezka Stará plovárna. Výsledky této jedinečné akce naleznete na stránkách České společnosti ornitologické, která v České republice akci od roku 1994 pravidelně pořádá.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy