Podzimní Festival ptactva v Jihlavě

O víkendu 30. září a 1. října se na území celé Evropy a střední Asie konal Festival ptactva. Guinessova kniha rekordů zmiňuje, že Festival ptactva je největším organizovaným pozorováním ptáků na světě. V Jihlavě se akce konala v sobotu 30. září. Zúčastnilo se jí sedmnáct lidí, z toho čtyři děti a jeden pes.

uniweb weby

V úvodu vycházky představil Tomáš Kněžíček svoji sbírku ptačích per. Děti si  zasoutěžily ve správném vyplnění křížovky, kde tajenka vznikla správným vyplněním jednotlivých řádků, které tvořily názvy vyobrazeného ptáčka, všichni si mohli pak tipnout, kolik druhů ptáků v rámci vycházky uvidí. 

Všechny účastníky vycházky potěšilo 101 jedinců 42 pozorovaných druhů. Hlavní cenu – dárkovou psací soupravu  s  taškou si odnesla Jana Váňová, která měla nejpřesnější odhad. Ceny do soutěží věnovalo Statutární město Jihlava. Výsledky akce naleznete na stránkách České společnosti ornitologické, která České republice akci od roku 1994 pravidelně pořádá.
Vycházku vedl Tomáš Kněžíček, člen ČSO, který detailně povídal o jednotlivých ptácích.  Účastníkům přálo nádherné slunečné počasí a všichni vyslovili organizátorům velké poděkování.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy