Podzimní Trh řemesel v Havlíčkově Brodě 2016

Tradiční podzimní Trh řemesel v Havlíčkově Brodě se konal o státním svátku - ve čtvrtek 17. listopadu - v Den boje za svobodu a demokracii. Každoročně jej připravuje město, konkrétně odbor životního prostředí.

uniweb weby

Přestože den předtím vydatně pršelo, nyní se počasí umoudřilo. Nespadla sice ani kapka deště, ale byla zima, a kdo nechal doma čepici, šálu a rukavice, trpce litoval. Náměstí a přilehlé prostory nové radnice a Svatovojtěšské ulice byly zaplněny stánky se zbožím nejrůznějšího druhu (keramika, rukodělné výrobky z textilu kůže, skla, kovu, vosku, papíru, dřeva, krasohledy, košíky, obrazy, svícny), a návštěvníci se mohli nejen podívat, ale i nakupovat. Velmi hezké byly betlémy vyrobené z kůry stromů s figurami svaté rodiny z kuřičného šustí, ručně malované ozdoby na vánoční stromek, ručně malované hedvábné šátky. Bylo zde i několik kovářů, kteří předváděli své trediční řemeslo, řezbář, který motorovou pilou vyřezával nejrůznější věci, přadlena spřádající vlnu na kolovrátku. Nechyběl ani kulturní program.
V přízemí Staré radnice si mohli zájemci prohlédnout model dřívějšího města, který si oživili ve vzpomínkách pamětníci té doby, a který vytvořili studenti Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislava Bechyně z Havlíčkova Brodu podle starých plánů a dobových fotografií.
Děti se mohly svézt na poníkovi nebo na větších koních, na ruském kole či kolotoči. Nechybělo občerstvení v podobě trdelníků, lidé nakupovali medovinu i zabijačkové pochoutky. 
Zkrátka každý, kdo přišel, si přišel na své, a kdo nepřišel, může jen litovat.... Další Trh řemesel se uskuteční příští rok, na Den osvobození,
8. května 2017
.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.11.2016 20:01




0 +
 

Hlavní zprávy