Potravinová banka Vysočina hledá dobrovolníky

Letošní už pátý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 11. listopadu. V tento den budou moci lidé po celé zemi zakoupit ve více jak 600 prodejnách trvanlivé potraviny a drogerii a darovat je prostřednictvím neziskových organizací lidem, které jsou ve složité životní situaci. Pomohou tak například lidé bez domova, seniorům, matkám s dětmi nebo handicapovaným.

uniweb weby

V letošním 5. ročníku bude mít Potravinová banka Vysočina pod záštitou 32 obchodů v 19 městech převážně na Vysočině a ve Středočeském kraji. Darované potraviny zůstanou na pobočce banky nebo přímo v neziskové organizaci v Kraji Vysočina. Darováním pomůžete někomu přímo ve svém okolí. Zároveň bychom touto cestou chtěli oslovit širokou veřejnost s žádostí o aktivní zapojení se do sbírky formou dobrovolnictví. Prosíme všechny, kteří se chtějí stát součástí a pomoci nám při Národní potravinové sbírce 2017, aby se hlásili na e-mailu potravinovabankavysocina@seznam.cz, nebo na telefonu 730 177 731," dodává Eva Šilhanová.

V roce 2016 měla Potravinová banka Vysočina pod záštitou 22 obchodů a vybrala potraviny v celkovém množství 12 620 kg.

Záštitu nad letošním ročníkem akce převzaly: Byznys pro společnost, Armáda spásy, Naděje, Charita České republiky a Česká federace potravinových bank.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy