Prášek odstartoval do šampionátu MOTOCH

Havlíčkobrodský motocyklový závodník Michal Prášek má za sebou úvodní podnik nově vzniklého šampionátu MOTOCH, kde startujeve třídě Superstock 1000 v týmu Pavla Roháče (Roháč&Fejta motoracing team).

uniweb weby

Kvalifikace se Práškovi povedla na výbornu, oproti volnému tréninku zrychlil o 4 sekundy na kolo a do závodu startoval ze druhého místa.

Start do sobotního závodu nebyl ideální a Prášek se propadl na páté místo. Během několika kol se mu ale podařilo dotáhnout na prvního Jara Černýho a během dalšího kola jsem se dostal do vední. "Snažil jsem se utrhnout a vytvořit si drobný náskok, což se mi podařilo, ale bohužel jsem v posledním kole měl hodně zničenou přední gumu, musel jsem zvolnit a Jaro mě předjel. Nechtěl jsem se smířit se druhým místem, ale dostat se zpátky do vedení bylo hodně složité, protože Jaro si to všemožnými myškami po trati hlídal. Vyvrcholení bylo v poslední zatáčce před cílem, kdy jsme oba šli pozdě na brzdy. Moje smůla byla, že jsem byl na venkovní straně a nebyl jsem se s Jarem schopný do zatáčky vejít a v kačírku jsem spadl," popsal Prášek první závod.

Start do druhého závodu se povedl a do druhého kola Prášek vjel ve vedoucí pozici. "O ní jsem bojoval s Jarem Černým, pořadí jsme si několikrát prohodili, ale pak na mě začal doléhat sobotní pád a začalo se mi honit hlavou, že bude lepší dojet na druhém místě." říká k nedělnímu závodu Prášek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 08.05.2017 10:53




0 +
 

Hlavní zprávy