S Jiřím Padevětem v Jihlavě

Ve středu 21. února se v muzejním Malovaném sále jihlavského muzea uskuteční další beseda z velmi volného cyklu Dějiny na vlastní kůži. Posluchači se mohou těšit na Jiřího Padevěta a jeho povídání o dějinách na tenkém ledě, vůli lidu a osmičkových letopočtech...

uniweb weby

„Setkání s Jiřím Padevětem bude tentokrát besedou o dějinách na tenkém ledě, vůli lidu a osmičkových letopočtech. Revize polozapomenutého únorového puče 1948, jehož stín možná stále protéká pod tenkým ledem, po kterém jako společnost momentálně kloužeme dějinami. 

Byl to poválečný volební výsledek, vzešlý ze svobodných voleb, který umožnil pozdější nástup totality v naší zemi? Bylo to vyjádření vůle lidu? Nebo bylo skutečně poválečné směrování naší země předem tolik dané vnějšími politickými okolnostmi, jak se často říká?“ zve Silvie Čermáková z Muzea Vysočiny Jihlava.

Jiří Padevět byl také v poradním týmu jednoho ze dvou kandidátů, mezi kterými se rozhodovalo ve druhém kole prezidentských voleb. Jak dlouhá byla cesta na hrad ve svobodných a demokratických podmínkách České republiky v roce 2018? Jaké bylo po ní stoupat? A co lze nalézt na jejím konci? 

Beseda z velmi volného cyklu Dějiny na vlastní kůži se v muzejním Malovaném sále uskuteční ve středu 21. února v 17.00.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy