S novou střechou na věž přiletí vrtulník

Jednu z dominant telčského náměstí, Věž svatého Ducha, čekají v brzké době opravy. Zelenou měděnou střechu nahradí nová červená. Vedení města avizovalo, že k instalaci nové střechy a krovu hodlají využít vrtulník.

uniweb weby

Práce započaly předáním stavby a zároveň uzavřením věže minulý týden v úterý. Vedení města získalo velkou část peněz na rekonstrukci z fondů Evropské unie. Součástí oprav bude dopravní omezení na Palackého ulici, do které zčásti zasáhne lešení rozestavěné kolem věže.

„V červenci a srpnu firma začne sundavat stávající střechu a krov," uvedl starosta města Roman Fabeš. Nový krov budou stavitelé dávat dohromady v prostorách bývalého zimního stadionu. Radnice již před časem informovala o tom, že hotovou konstrukci střechy bez tašek by měl přes Ulický rybník na náměstí přenést vrtulník. „Stále to ale zvažujeme, jeden přelet vrtulníku stojí osm set tisíc korun. Navíc stroj unese jen určitý počet kilo," informoval místostarosta Telče Pavel Komín. 

Termín dokončení prací představitelé města stanovili na svátek svatého Martina, který je 11. listopadu. Nová měděná střecha bude nejdříve červená, postupně vlivem přírodních podmínek zezelená. Opravy vyjdou na 8,7 milionů korun, dotace z Evropské unie činí devadesát procent této částky. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy