Senioři z Onšova si vyzkoušeli pilotování Boeingu

Obyvatelé onšovského domova důchodců měli nedávno možnost usednout do kabiny Boeingu 737 a na vlastní kůži zažít práci pilota. V plně funkčním simulátoru si mnoho z nich splnilo svůj dětský sen a zároveň dokázalo, že i život v zařízení pro seniory může přinášet nečekané zážitky.

uniweb weby

Mimořádnou aktivitu v podobě pilotování letadla přichystalo pro své klienty vedení a zaměstnanci Domova Onšov. „Být pilotem je sen každého malého kluka. Nenapadlo by mě, že si to jednou budu moci opravdu vyzkoušet,“ pochvaloval si netradiční zážitek třiaosmdesátiletý Karel Maleček. Své dětství totiž strávil poblíž letiště a okřídlené stroje jsou jeho celoživotní láskou. 

Řízení letadla pod vedením profesionálního pilota se nebály vyzkoušet ani ženské obyvatelky Domova Onšov a na řadu se dostaly také děti z pražské mateřské školky Škola hrou, které společně s domovem pořádají mezigenerační aktivity už několik let.

Podobná akce navíc není pro onšovské seniory zcela výjimečná. Před třemi lety byl v jejich zařízení natočen dokument s názvem Cesta na Měsíc, zachycující právě atmosféru této cesty, kterou tehdy senioři absolvovali na rotopedech. „Dokument divákům ukazuje, že i život v domově pro seniory se dá prožít naplno a může přinášet klientům nové podněty a výzvy. A mezi ně patří rozhodně i dnešní pilotování Boeingu,“ domnívá se Pavel Franěk, náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí. Závěr leteckého dobrodružství tak kromě rozkrojení slavnostního dortu patřil právě společnému promítání Cesty na měsíc.

Text: Vendula Kadlecová
Foto: kr-vysocina.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.01.2018 09:53




0 +
 

Hlavní zprávy