Silný vítr a sníh komplikují dopravu na Vysočině

Počasí v úterý 16. ledna komplikuje řidičům jízdu na silnicích celé Vysočiny. Policisté museli od půl šesté řešit už více než desítku dopravních nehod.

uniweb weby

„Nehoda se zraněním se stala na silnici I/38 u obcí Suchá a Prostředkovice na Jihlavsku. Nejhorší situace je na silnici I/38 mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem, která je v tuto chvíli u obce Štoky kvůli dopravní nehodě neprůjezdná. V místě podle prvotních informací havarovaly dva kamiony a tři osobní vozidla. Řidiče vyzýváme, aby jezdili velice opatrně, neboť silnice jsou namrzlé a navíc padá sníh a fouká silný vítr,“ uvedla ráno Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Do 15.00 vyjížděli policistů k šedesáti dopravním nehodám, při kterých se zranilo pět lidí. „Dvě zranění jsou středně těžká – při ranní nehodě u Prostředkovic na silnici I/38 a polední nehodě na 99,5. kilometru dálnice D1 na Prahu. Nejhorší situace je v současné době na dálnici D1, kde z důvodu několika dopravních nehod zcela stojí provoz v úseku kolem 99. kilometru v obou směrech,“ dodala odpoledne Dana Čírtková s tím, že se v místě se staly nehody na 99. kilometru ve směru na Brno, kde havaroval autobus a dvě osobních auta, na 99. kilometru ve směru na Prahu, kde se srazilo deset nákladních a tři osobních auta, obě nehody se obešly bez zranění osob. O půl kilometru dál havarovalo čtrnáct nákladních a šest osobních aut. Záchranáři podle informací policistů museli ošetřit jedno středně těžké a dvě lehká zranění. 

„Na místo vyjely všechny dostupné policejní hlídky, aby se co nejrychleji podařilo nehody zadokumentovat a v místě obnovit provoz. Obtížné sjízdné jsou také silnice v okolí dálnice D1, takže vyzýváme řidiče ke zvýšené opatrnosti při jízdě po těchto silnicích nižších tříd,“ uzavřela tisková mluvčí.

Aktualizace: 15.00



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.01.2018 08:39




0 +
 

Hlavní zprávy