Sociální automobil zdarma pro Věž na Havlíčkobrodsku

Nový vůz značky Dacia Dokker slavnostně převzali v pátek 9. února zástupci sociálního zařízení Domov ve Věži v kraji Vysočina. Předání proběhlo za účasti ředitele domova Vladimíra Friče a zástupce poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt zaštiťuje. Vozidlo budou zaměstnanci využívat zejména při poskytování sociálních služeb klientům a zásobování domova.

uniweb weby

Domov se zvláštním režimem pro osoby s chronickým duševním onemocněním ve Věži dostal svůj první vůz v rámci projektu Sociální automobil. Ten svou činnost provozuje po vzoru evropských měst už dvacet let, za tu dobu Kompakt předal v České republice na stovky vozidel. Domov ve Věži získal v pořadí už 705. automobil. Letos se jedná již o pátý předaný sociální automobil v rámci ČR.

„Myšlenka pomáhat lidem, kteří nemají stejnou startovní čáru jako my, není nijak nová, tyto projekty fungují ve vyspělé Evropě. Rozhodli jsme se ale přispět i svou troškou a zaměřili se na vozový park dětských domovů, sociálních ústavů, škol a dalších zařízení pro děti i dospělé. Právě ten totiž bývá ve velmi špatném stavu a sehnat vůz splňující standardy pro přepravu nemocných není v dnešní době pro tato zařízení vůbec jednoduché,“ vysvětluje projekt Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt. Projekt je přitom neziskový a není podpořen žádnými dotacemi nebo granty.

Domov ve Věži nové vozidlo opravdu ocenil. „Jsme rádi, že i naše malé zařízení bylo začleněno do tohoto skvělého projektu. Máme radost hlavně z ochoty podílet se na financování auta ze strany místních,“ uvedl Vladimír Frič, ředitel domova. Automobil bude Domovu nápomocný především při realizaci výletů pro klienty po okolí a do nedalekého bazénu v Jihlavě. Poslouží také při zásobování Domova.

Na financování vozu se podílela asi třicítka sponzorů napříč obory od velkých firem až po nejmenší jednotlivce z místních i přilehlého okolí.

Autor: Tereza Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 12.02.2018 13:45




0 +
 

Hlavní zprávy