Srazil chodce a ujel, kriminalisté ho dopadli

Jihlavští kriminalisté objasnili případ vážné dopravní nehody, ke které došlo před necelými dvěma lety na Telčsku. Řidič vozidla tehdy srazil chodce a z místa ujel, aniž by těžce zraněnému muži poskytl pomoc. Čin má na svědomí čtyřiatřicetiletý distributor pervitinu z Jihlavska, který aktuálně čelí obvinění ze tří trestných činů.

uniweb weby

Minulý týden zadrželi jihlavští kriminalisté čtyřiatřicetiletého muže z Jihlavska důvodně podezřelého ze spáchání několika trestných činů. Na základě perfektní profesionální práce se jim podařilo zjistit, že distribuuje na Telčsku, Třešťsku a také v krajském městě pervitin, a navíc způsobil jako řidič vozidla v roce 2015 vážnou dopravní nehodu, od které ujel. 

„Čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání celkem tří trestných činů, a to přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, dále přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ uvedl vedoucí oddělení obecné kriminality Radomír Němec. Jak dále dodal, jedná se o muže, který byl v minulosti soudně trestán. 

Po provedení všech nezbytných úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a stíhán je dále na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Obviněnému muži hrozí za spáchanou trestnou činnost trest odnětí svobody až na pět let,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů Radomír Němec. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy