Staročeské Velikonoce znovu na Michalově statku

Spolek pro obnovu Českého království pořádá v sobotu 31. března a v neděli 1. dubna v selském muzeu na Michalově statku v Pohledi na Světelsku tradiční Staročeské Velikonoce na Michalově statku.

uniweb weby

Letošní sezóna na Michalově statku začíná tradičně na velikonoční svátky. „Nahlédneme opět do života obyvatel selského statku o velikonočních svátcích v časech před zrušením poddanství v Čechách. Vyzdobená světnice s prostřenou tabulí ukáže, co se o velikonocích jedlo a pilo. Pokud to dovolí podmínky na dvoře (počasí) budou k vidění i ukázky některých jarních prací a příprava polního nářadí. Uvidíte také naší krávu a jalovičku původního českého plemene česká červinka.
V sobotu vystoupí folklorní soubor Škubánek se svým velikonočním programem (vynášení smrtky, dívčí koleda s novým lítem, obchůzka s řehtačkami apod). Po oba dny dopoledne bude hrát Kočovné loutkové divadlo Rózy Blechové pohádku Perníková chaloupka a hru o Režné paní motivovanou místní pověstí. V přilehlé staročeské hospodě mohou zájemci ochutnat tradiční velikonoční jídla,“ zve Jindřich Holub, starosta Pohledě a člen Spolku pro obnovu Českého království. Otevřeno je po oba dny od 10.00 do 17.00.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy