Střední školy na Havlíčkobrodsku připravují žáky na přijímačky

Střední školy na Havlíčkobrodsku pořádají kurzy, které pomáhají žákům základních škol v přípravě k přijímacím zkouškám z českého jazyka a matematiky. Přípravné kurzy jsou na rozdíl od jiných škol v České republice pro zájemce zdarma.

uniweb weby

Na Obchodní akademii a Hotelové škole v Havlíčkově Brodě se pořádaly přípravné kurzy ve dvou termínech. V úterý 20. února to byl český jazyk a literatura, ve čtvrtek 22. února matematika.

Na český jazyk a literaturu se dostavilo 35 žáků z devatenácti základních škol, kteří byli rozděleni podle abecedy do dvou učeben k Ivě Bělouškové a Ivě Sobotkové. „Na kurzu využíváme přehled základního učiva základní školy a rozbory testů z let 2015 až 2017. Materiálu máme dostatek,“ popsal průběh kurzu češtiny Karel Sedlák, zástupce ředitele školy.

Na matematiku přišlo 34 žáků, kterým se věnovali Ivana Holubová a Karel Sedlák. „Největší problém byl s příklady z geometrie - rýsování, planimetrie a stereometrie. Stále se potýkají s převody jednotek, tradičně procenta a užití vzorců dělají problém. Řešili jsme společně ilustrační test z předcházejících let. Žákům  byly předány odkazy na zadání dalších cvičných testů, umístěných na internetu,“ zhodnotil karel Sedlák.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 25.02.2018 09:20




0 +
 

Hlavní zprávy