Sváteční dny budou v jihlavské zoo retro

Zoologická zahrada Jihlava letos oslavila šedesát let od svého vzniku. V připomínání významného jubilea ale pokračuje i nadále. Na první prázdninový týden, konkrétně svátek Jana Husa a Den slovanských věrozvěstů, si pořadatelé ze zoo připravili akci s názvem Retro dny.

uniweb weby

V rámci Retro dnů mohou lidé navštívit vzdělávací centrum PodpoVRCH, kde si mohou v pokoji zařízeném ve starém stylu pořídit také vlastní fotografii. Poté si organizátoři připravili výstavu s názvem „Skoro všechno o zoo", která mapuje události od roku 1957, v tomto roce došlo k založení zahrady. Ve středu odpoledne se převede také dívčí retrokapela Toffies s repertoárem zahrnujícím hity z padesátých a šedesátých let.

V těchto dnech budou mít výhodu především ti návštěvníci, kteří přijedou v trabantu. Jejich vůz totiž vznikl ve stejný rok jako zoo. „Pokud přijedou do zoologické zahrady se svým trabantem, budou mít parkovné zdarma," navnadila k návštěvě ředitelka jihlavské zoo Eliška Kubíková. Stejné datum vzniku má podle ní také časopis ABC, o jehož roční předplatné si lidé budou moct zasoutěžit. Dalšími cenami budou modely aut z Muzea autíček v Přísece.

Narozeniny zoo oslaví také s lidmi, kteří chodí nakupovat do jihlavského Cityparku. Tam je ve spodní pasáži od začátku července k vidění výstava o Zoologické zahradě Jihlava. Návštěvníci si tak mohou prohlédnout šest obrovských zvířecích masek z Horáckého divadla, přečíst informace o zahradě či zhlédnout historické fotografie. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.07.2017 15:07




0 +
 

Hlavní zprávy