Světlá nad Sázavou - Česká Třebová 5:6 sn

Špatný vstup Sklářů do utkání znamenal, že po necelých deseti minutách domácí prohrávali 0:3. S přibývajícím časem se Světelští dostávali do hry, což přineslo ve 23. minutě vyrovnání skóre. Kohouti se ještě jednou dostali do vedení, ale i tentokrát dokázali Skláři vyrovnat a ve třetí třetině jít dokonce do vedení.

uniweb weby

Ovšem i hosté ukázali, že jsou dobří v dotahování skóre a šest minut před koncem utkání vyrovnali. V následném prodloužení gól nepadl, načež musely rozhodovat až  samostatné nájezdy.
Skláři nevstoupili do utkání tou správnou bruslí. Dvě minuty po začátku utkání byl dvouminutovým trestem potrestán domácí Radim Křišťan. Hosté dokázali nabídnutou přesilovou hru využít tři sekundy před návratem potrestaného hříšníka. Michael Šimončič šikovně tečoval Škvorův pokus od modré čáry. O čtyři minuty později už domácí prohrávali o dvě branky. Po chybné rozehrávce Kořínka se k puku na modré čáře dostal hráč s příhodným jménem pro hráče Kohoutů – Stehno. Ten dokázal přejít i přes Šímu a v pádu posunout puk na Jakuba Pejchu, který už puk dostal do branky. Špatná desetiminutovka domácích vygradovala včase 9:44. Inkasovanému gólu opět předcházela přihrávka od Kuby Kořínka, ten tentokrát přihrával na Ondru Urbana, který si moc neporadil se zpracováním puku. Ten se pak po sérii přesných přihrávek dostal mezi kruhy na čepel Marka Hemského, který z první prostřelil Jirku Zvolánka.
Mohlo by se zdát, že tři rychle inkasované branky srazí Skláře do kolen. Jenže Skláři nejsou týmem, který za nepříznivého stavu zdrhá z ledu do kabin! V polovině třetiny začali domácí, do té doby jasně lepšího, soupeře přehrávat a pokud ne přehrávat tak mu byli aspoň už vyrovnaným soupeřem. Výsledek jejich zvýšené aktivity byla přesilová hra pěti proti třem. Tu dokázali Skláři využít. Po sérii přihrávek mezi Ondrou Šímou a Kubou Kořínkem vzal posledně jmenovaný odpovědnost na sebe a ranou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Pokračující klasickou přesilovku domácí už nevyužili, ale mrzet je to nemuselo. Tři čtvrtě minuty před koncem první třetiny vybojoval Petr Včela puk u mantinelu a následně ho zavezl za branku. Odtud jej poté naservíroval mezi kruhy na sjíždějícího Ondru Včelu, který nekompromisně svoji šanci proměnil.

Svoji zvýšenou aktivitu si Skláři přenesli do druhé třetiny, kde dokázali vyrovnat již po třech minutách hry. Opět se jednalo o gól vpřesilovce. Ondřej Šíma udržel útočné pásmo, když se od něj odrazil puk na Jaroslava Žáka. Ten si šikovně sjel nehlídaný až mezi kruhy, odkud prostřelil klubko hráčů před Kamilem. Div že se po vyrovnávací brance nezřítila střecha haly pod náporem euforie domácích fanoušků. Vyrovnaný stav vydržel pouze tři minuty. Hostům se taky podařilo prosadit vpočetní výhodě. Na střelu Patrika Finka těsně nad ledem byl maskovaný muž v brance domácích krátký. Jenže! O tři a půl minuty opět udeřili domácí a nebylo tomu jinak než vpřesilové hře. Potrestaný Zadina poseděl na trestné lavici pouze sedm sekund! Michal Dolinský vyhrál buly na Ondru Šímu, ten přihrál na střelu Kořínkovi a do jeho pokusu šikovně vložil svou hůl právě Dolinský. Byla to zároveň poslední branka ve druhé třetině, ve zbylých deseti minutách prostřední periody vyšli všichni střelci gólově naprázdno, na čemž měli velkou zásluhu oba brankáři.

Na začátku třetí třetiny se musel obzvláště Kamil v brance České Třebové pořádně ohánět, když úspěšně likvidoval nebezpečné šance Blažka a Žáka. Recept na něj našel ve 46. minutě právě Žák. Ten založil útočnou akci vobranném pásmu. Po výměně puku s Radimem Křišťanem se dokázal Žák šikovně uvolnit a na vyrážečku poslat domácí do vedení. To vydrželo Sklářům až do 54. minuty, kdy se bránili ve čtyřech. Za domácí byl vyloučen kapitán Ondřej Včela za zdržování hry a hosté nabídnuté příležitosti opět využili. Ladislav Jindřich dokázal ze souboje u mantinelu poslat přihrávku ne neobsazeného Marka Hemského, kterýbyl tváří v tvář Zvolánkovi chladnokrevný. Domácí měli možnost strhnout vedení na svou stranu, ale Žákova střela zmezikruží orazítkovala pouze břevno. Za zmínku stojí už jen vyloučení Ondry Včely na deset minut za nesportovní chování, ale hlavně gesto fair-play od Radima Křišťana. Rozhodčí Rulíček, který v zápase předvedl několik hrubek, se chystal vyloučit českotřebovského Davida Vondráčka za nějaký fantasy faul. Vdobě, kdy se Vondráček uvelebil na trestné lavici, přijel Radim k hlavnímu rozhodčímu, kterému řekl, že se o faul nejednalo. Rozhodčí poté svůj verdikt odvolal a Vondráček se vrátil zpět do hry. Skóre 5:5 se už do závěrečného hvizdu neměnilo.

V prodloužení byli Kohouti jasně lepším týmem. Nebýt brankáře Zvolánka mohlo utkání skončit o dost dříve. Naopak Kamil na druhé straně kluziště si v nastaveném čase nesáhl na puk ani jednou.

A protože ani pětiminutová nadstavba neurčila vítěze, přišly na řadu samostatné nájezdy. Návštěvníci vdosti promrzlých Pěšinkách viděli celkem osmnáct pokusů. První tři série v podání Žáka, Kubáta, Jardy Doležala a Hemského, Schejbala a Jindřicha rozluštění nepřinesly. Proto přišla na řadu náhlá smrt. Za domácí se hned dvakrát prosadil Ondřej Šíma a obzvláště jeho druhý nájezd byl nádherně proměněn rychlou střelou pod víko. Za Kohouty se zase dvakrát prosadil Pavel Kavalír a musí se uznat, že oba jeho pokusy byly výstavně zakončeny a stejně jako u Šímy byl nejhezčí druhý pokus. Své třetí pokusy už Šíma sKavalírem neproměnili. Poté opět kralovali gólmani. Kamil vychytal Žáka s Urbanem a na druhé straně Zvolánek vychytal Pejchu s Kavalírem. Rozuzlení přinesla tedy devátá série, kterou začínal Blažek. Ten na Kamila nevyzrál a možnost rozhodnout tak připadla na Ladislava Jidnřicha, jehož pokus našel skulinu mezi Zvolánkovými betony.

text: Filip Beneš

foto: Michal Mašek

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.01.2017 10:59




0 +
 

Hlavní zprávy