Třebíč má opravené chodníky v ulicích Novodvorská a Brněnská

Významná pěší spojnice ulic Novodvorská a Brněnská, která směřuje k supermarketu, se dočkala opravy. Původní panelovou konstrukci nahradil kvalitní chodník ze zámkové dlažby. Opravená je také část úseku chodníku v ulici J. Heyrovského a nově se pěším dobře pohybuje také v Jindřichově ulici.

uniweb weby

Součástí opravy spojnice ulic Novodvorská a Brněnská byla i obnova odvodňovacího koryta podél chodníku. Akce navazuje na důkladnou opravu přilehlého schodiště, která byla provedena v loňském roce. Současně s novou dlažbou byla založena chránička a zemnící páska pro budoucí kabeláž a sloupy veřejného osvětlení, s jejichž osazením město počítá. 

„Nakonec jsme prostranství vyčistili, upravili a oseli přilehlé zelené plochy. Srovnali jsme také výškový rozdíl v horní části úseku výstavbou opěrné zídky. Tím se významně zvýšil komfort a bezpečnost chůze na frekventované pěší cestě,“ uvedl místostarosta Vladimír Malý. 

Další opravený chodník najdou Třebíčští v ulici J. Heyrovského, konkrétně o napojení na ulici Míčova. Původní litý asfalt byl dožilý a výrazně poškozený. „Nechali jsme ho vybourat, společně s obrubníky a přídlažbou. Dělníci položili novou konstrukci, zámkovou dlažbu, obrubníky a přídlažbu z žulové kostky. Opravou jsme navázali na úsek, který byl obdobným způsobem opraven před dvěma lety,“ uvedl místostarosta.

Další opravený chodník mohou lidé pohodlně využívat v Jindřichově ulici. Je ze zámkové dlažby a s předepsanou konstrukční vrstvou. Společně s opravou chodníku byly opraveny také dva přilehlé kanály na dešťovou vodu. 

K opravě tohoto kanálu město přistoupilo také v Benešově ulici, kde v důsledku silného provozu včetně autobusů MAD byla porušena silnice i kanál, který se propadl. V rámci opravy byla osazena nová šachta, konstrukce a asfalt. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy