Třešťské Malvíny lákají návštěvníky i v září

Nový biotop v Třešti nabízí i v pokročilém létě vodu vhodnou ke koupání, i díky tomu na něj od začátku července zavítalo přes 15 tisíc lidí.

uniweb weby

Přírodní koupaliště, které bylo otevřeno letos 1. července a stálo město zhruba devět milionů korun, při tropických dnech přiláká i tisícovku návštěvníků. Podle starosty Vladislava Hynka nejspíš dojde k malé ztrátě kolem 50 tisíc korun, pokud ale vydrží hezké počasí, ztráta bude zanedbatelná.

Koupaliště funguje jako přírodní biotop, který využívá biologické funkce rostlin a v podstatě se čistí sám. Svým vzhledem připomíná spíše rybník než betonové koupaliště. V biotopu se nachází čistá vodní plocha a mělká voda, která je osázená rostlinami zajišťujícími filtraci vody bez chemie. Každý týden navíc hygiena odebírá vzorky vody a kontroluje kvalitu.

Areál nabízí kromě vodní plochy i hřiště na plážový volejbal, kvůli kterému přichází řada lidí. Nechybí zde ani stánek s občerstvením či zázemí pro matky s malými dětmi. „Chybí mi tam více laviček na sezení,“ podotýká jeden z návštěvníků Zdeněk Srp. Podle pokladní Moniky Salamánkové lidé postrádají skříňky, které chce město na příští sezonu pořídit. „Nedostatky jsou spíše u návštěvníků v tom, že nečtou řád a nechovají se podle něj,“ upozorňuje pokladní. Příští rok by měly do areálu kromě skříněk na cennosti přibýt také sportovní plochy.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.09.2016 08:38




0 +
 

Hlavní zprávy