V Koňkovicích se hrály skvělé šipky

Již počtvrté přivítal kulturní dům v Koňkovicích nadšence v tomto velmi rychle se rozvíjejícím sportu. A že je o tento druh sportu velký zájem potvrdila letošní účast. Do vesničky mezi Světlou a Ledčí nad Sázavou zavítalo rekordních 20 dvojic a 43 jednotlivců.

uniweb weby

Rekordní účast

Již počtvrté přivítal kulturní dům v Koňkovicích nadšence v tomto velmi rychle se rozvíjejícím sportu. A že je o tento druh sportu velký zájem potvrdila letošní účast. Do vesničky mezi Světlou a Ledčí nad Sázavou zavítalo rekordních 20 dvojic a 43 jednotlivců. Všechny turnaje se hrály systémem oboustranného pavouku na 2 vítězné legy ve hře 501 Double Out.

Dvojice pro Bandity

První byl na programu turnaj dvojic, kde se dařilo dvojici Jan Žáček (Klobáci Ledeč nad Sázavou) a Josef Rezek (Melouni Světlá nad Sázavou), kteří vyhráli pravou stranu (tzv. stranu neporažených) a zajistili si již třetí finále v řadě (v roce 2017 i 2018 své finále prohráli). Druhý finalista vzešel z finále levé strany (dvojice s 1 prohrou). Po velmi vyrovnaném souboji se nakonec do finále dostalo duo Filip Menšík a Petr Čámský (oba Banditi Humpolec), když postoupili přes dvojici Ondřej Bareš a Tomáš Dvořák (oba Melouni Světlá nad Sázavou), kteří tak skončili na třetím místě. Finále bylo překvapivě jednostranné a po výsledku 4:0 se radovala humpolecká dvojice ze svého druhého vítězství, když dokázali obhájit triumf z předloňského ročníku. Nejlepší ženskou dvojicí se staly Lenka Čermáková s Lucií Barešovou (obě Melouni Světlá nad Sázavou) na celkovém 4. místě.

První tituly pro Zdeňka a Lenku

Turnaj jednotlivců se odehrál ve do dvou kategoriích – zvlášť muži a ženy. Muži přesně zaplnili standardní pavouk pro 32 hráčů, žen bylo 11. Roli favoritky skvěle zvládla Lenka Čermáková, která po loňském třetím místě, i v konkurenci mužů, letos zvítězila v turnaji žen. Ve finále porazila domácí hráčku Lucii Beranovou právě hrající za tým D.C. Hornets Světlá nad Sázavou. Na třetím místě se umístila Lenky týmová spoluhráčka Pavlína Žáčková.

V mužském turnaji se do finále pravé strany probojovali Zdeněk Barták (Klobáci Ledeč nad Sázavou) a Michal Adam (Banditi Humpolec) a lépe utkání zvládl Zdeněk, který tak ve finále čekal na vítěze levé části pavouka. Tam se utkali Josef Málek (Klobáci Ledeč nad Sázavou) právě s Michalem Adamem a první jmenovaný tak nakonec dokázal dokráčet až do úplného finále turnaje, když od prvního kola musel po prohře s Ondřejem Barešem hrát již na straně poražených. Samotné finále bylo vcelku vyrovnané a po pár minutách Pepa vymazal handicap a dorovnal počet proher po jedné na každé straně. Poslední utkání dne však nakonec vyhrál Zdeněk a mohl tak slavit své prémiové vítězství v Koňkovicích.

Parádní individuální výkony

Jak už vypovídá nadpis článku, zde se hrály opravdu skvělé šipky. Svědčí o tom hlavně individuální statistiky. Celkem vturnajích padlo 11 bing (maximum na 20-180, 19-171 a 18-162). První se to povedlo Lence Čermákové v turnaji dvojic. Nejvíce jich pak hodili Ondřej Bareš (Melouni Světlá nad Sázavou) a Jiří Kopecký (Ledeč nad Sázavou), oba po dvou maximech. Jediné bingo na osmnáctkách předvedla v turnaji žen domácí hráčka Marcela Žáčková st. Nejvyšším zavřením dne se může pyšnit Jan Stoklasa (Banditi Humpolec), který předvedl „profi“ zavření proti Pepovi Rezkovi, když dokázal hru ukončit 139 body (T19, T14 a D20). Nejrychlejším zavřením pak bylo krásných 14 šipek, které předvedli Michal Adam a Ondřej Bareš, za což by se nestyděli ani borci z "nároďáku" ??.

Velké díky všem

Na závěr je potřeba poděkovat pořadatelům a lidem, kteří tuto akci podpořili a pomohli s organizací. A zároveň pořadatelé děkují všem účastníkům turnaje za účast. Věříme, že právě letošní hojná účast bude závazkem pro pořadatele na příští ročník, aby byl turnaj ještě lepší. Ať to lítá…

Fotogalerie
Autor: Ondřej Bareš Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 21.03.2019 09:48




0 +
 

Hlavní zprávy