V Lukách chystají pumptrackovou dráhu

Do konce prázdnin vyroste v Lukách nad JIhlavou takzvaná pumpovací dráha. Využití tam najdou skateboardisté, cyklisté nebo lidé na kolečkových bruslích či koloběžce.

uniweb weby

Dráze se kvůli kopečkům, kde se lidé pohybují nahoru a dolů říká také pumpovací. Může být využita jako zpestření běžné jízdy nebo jako samostatný okruh pro různé typy sportů. „Dráhu zkusím na kole,“ těší se na novou část cyklostezky obyvatelka Luk Nikola Lupačová. 

Podobný okruh se na Vysočině zatím nenechází. Vedení Luk se pro ojedinělý projekt rozhodlo kvůli nedostatku prostoru pro milovníky skateboardů a koloběžek, kteří pro svou zálibu neměli dostatek prostoru a tak využívali obecní majetek. „Dráha snad nebude tak hlučná jako jiné rampy,“ doufá starosta Viktor Wölfl. Asfaltový okruh má být zapuštěný do země a bude měřit 103 metrů.

Cena stavby činí okolo jednoho milionu korun. Část hodlá město uhradit z dotací a zbytek zaplatí z vlastních fondů. „V červnu vypíšeme výběrové řízení, se stavbou by se mělo začít o prádzninách,“ doplnil starosta. Dodal, že dráha musí být hotová do září, jinak na ni dotaci nelze uplatnit. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy