V Rozsochatci znělo lovecké troubení

Na závěr roku se v Rozsochatci sešli lidé v pátek 29. prosince v sále obecního domu, aby si poslechli koncert hudebního souboru z Vysočiny - Trubačů z Liščího vršku, ve složení Miloslav Ulrich, Soňa Dufková, Alena Dobrá, Marek Vágner, Michaela Formanová a Milan Čech.

uniweb weby

Slovem programem provázel umělecký vedoucí trubačů pan Miloslav Ulrich. Na úvod zahráli vítací skladbu z mysliveckého honu, průběh honu pak přiblížil Milan Čech, který krátce promluvil i o skladateli lovecké hudby Josefu Selementovi, či o hubertských mších. Hudebníci zahráli též tři vánoční koledy, které si mohli s nimi přítomní také zazpívat, pak následovaly skladby vybrané ze současné lovecké hudby české i slovenské, ale rovněž od starých mistrů z přelomu 17. a 18. století. Diváci trubače odměnili dlouhým potleskem.

Trubači původně vystupovali pod hlavičkou OMS (Okresní myslivecký spolek) Havlíčkův Brod, pod současným názvem začali vystupovat později. Skladby v jejich podání zazněly v letošním roce například na Memoriálu Richarda Knolla, což je vrcholová kynologická soutěž, nebo na Festivalu lovecké hudby na nádvoří hradu Křivoklát, ale účastní se i mnohých soutěží. Úspěšně reprezentovali na mezinárodní Česko-Slovenské soutěži trubačů, jejíž III. ročník se letos konal 3. června na Slovensku v Hronseku u Banské Bystrice, kde se umístili na třetím místě z 22 soutěžících souborů. 

Akci pořádali zastupitelé obce Rozsochatec ve spolupráci se spolkem myslivců při Statku Lesolg, s. r. o.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 30.12.2017 08:21




0 +
 

Hlavní zprávy