V Třešti poběží s mírovou pochodní

Třešť se ve středu 14. června připojí k neobyčejnému běhu s hořící pochodní. Sraz běžců je v 10.20 u Váňovského rybníka, poběží se na náměstí a po malé přestávce dále do Třebíče.

uniweb weby

Této akce se zúčastní statisíce dobrovolných běžců z více než 140 zemí světa a Česká republika nebude výjimkou. Město Třešť bude jedním z mnoha měst, které se ke štafetě připojí, a to ve středu v dopoledních hodinách. Sraz běžců bude v 10.20 u Váňovského rybníka. Odtud poběží skupina dobrovolníků na náměstí, kde organizátoři běhu seznámí veřejnost s podstatou celé akce a program doplní děti z DDM Třešť svým vystoupením. Poté se skupinka běžců vydá do dalšího města, do Třebíče. Každý, kdo bude mít zájem, se může k tomuto běhu připojit.

Peace Run je nejdelší štafetový běh s hořící pochodní. Jeho posláním je vytvářet a šířit atmosféru přátelství, míru, porozumění. Současně překonávat hranice mezi lidmi nejrůznějších národů, přesvědčení a hranice v nás samotných. Je inspirací k hledání toho, co ve skutečnosti vyjadřuje slovo “mír”, jak jej může každý z nás v běžném životě naplňovat a co nás spojuje. Peace Run založil atlet, filozof a umělec Sri Chinmoy (1931-2007), který službě ideálům světového míru a harmonie věnoval celý svůj život.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy