Ve Světlé se ještě nekončí. Rozhodne pátý zápas!

Ačkoli domácí hokejisté Světlé nad Sázavou v utkání prohrávali, dokázali rychle vyrovnat a ve druhé třetině se ujmout vedení, které už ze svých rukou nepustili. Díky zasloužené výhře vyrovnali sérii z 0:2 na 2:2 a ve čtvrtek je tak čeká páté, rozhodující utkání na horké půdě v Moravské Třebové.

uniweb weby

Prvních deset minut se hrál oboustranně vyrovnaný hokej, i když na puku se více drželi domácí hráči. První gól utkání se jim vstřelit ale nepodařilo. Naopak to byli hosté, kteří se jako první radovali z gólového úspěchu. V přesilové hře střílel Tomáš Ministr z levého kruhu, Koubský jeho pokus vyrazil jen před sebe a dojíždějící Tomáš Faltus měl lehkou práci. Stačilo mu puk jen doklepnout do prázdné brány. Třebovští se z branky radovali jen 132 sekund, další gól, tentokrát k dobru domácím, na sebe nenechal dlouho čekat a také padl z přesilové hry, jenže dvojnásobné. Na lavici hanby se společně potili Čikl s Polákem. Domácí se na dlouho zabydleli v útočném pásmu a kombinovali. Až si Jaroslav Žák všiml najíždějícího Jaroslava Doležala, puk se kněmu nedostal neb jej svým betonem zastavil brankář Turek, ale Doležal si puku všiml a na brankové čáře ho došťoural do branky. První třetina skončila o dvě minuty a čtyřicet čtyři sekund předčasně kvůli problémům s uchycením branky Slovanu. Takže se zbytek třetiny dohrával po patnáctiminutové pauze společně s druhou třetinou. Ve zbytku přerušené první třetiny se už žádný z týmu neprosadil a tak skončila první třetina 1:1.

Druhá třetina, navazující hned na tu první, přinesla vydatnou porci gólů. V čase 22:05 byla potrestána hráčská lavice Slovanu za příliš mnoho hráčů na ledě a o 53 sekund později byla přesilovka ještě zdvojnásobena. Lukáš Duba během bránění sekl Petra Včelu, který nebyl v tu dobu vůbec na puku. Rozhodčí ani nesignalizoval výhodu a hned hráče vyloučil. Nabídnutou dvojnásobnou přesilovku dokázal využít Petr Včela už po necelé půlminutě hry. Ale branka nebyla uznána zdůvodu, že byla dosažena úmyslným kopnutím. Branka sice uznána nebyla, ale Skláře to nemuselo dlouho mrzet. Včase 23:41 chtěl Kuba Doležal vybídnout ke skórování Pavla Blažka, ale Luboš Rosendorf si srazil puk do vlastní branky sám. Jenže vzápětí se museli Skláři bránit ve vlastním oslabení. To se navíc po chybném střídání domácích proměnilo v přesilovku pět na tři pro Slovan. Jenže ejhle! Žák zachytil soupeřovu rozehrávkou a následně vybojoval puk pro Petra Včelu, který si to hnal v oslabení sám na brankáře. Toho dokázal prostřelit střelou na vyrážečku. Jenže vtémže oslabení jsme i inkasovali. Honza Svoboda zapomněl puk za sebou, kde se ho zmocnil Martin Řehulka, ten se tak ocitl s Honzou Mičkou v akci dva na jednoho. Řehulka přihrál lépe postavenému Mičkovi, ten si počkal na Koubského pohyb a chladnokrevně zavěsil pod víko. Hosté se z gólu radovali pouhých devatenáct sekund, pak je svojí bekhendovou dorážkou zchladil opět Petr Včela. Hra se poté trošku uklidnila, ale domácí byli jasně lepším týmem. Na další gól si diváci počkali do 39. minuty a na svědomí jej měl Michal Dolinský. Ten dostal přihrávkou od Pavla Blažka a v rychlosti obkroužil soupeřovu branku, nečekanou střelou po ledě pak překvapil brankáře Turka. Radost diváků ke konci třetiny vystřídal vztek a zloba. Napadající Dolinský chtěl Dubovi vypíchnout puk. Jenže Duba cítil kontakt tak okamžitě padl. Skláři se díky tomu ocitli v akci dva na jednoho v podání Křišťana a právě Dolinského. Jenže rozhodčí v době, kdy mohl Dolinský zakončit, zapískal. Chvíli poté se strhla menší mela. Pozorný divák si jistě všiml, že Ondra Včela a Igor Čikl spolu vytvořili dvojici, která po sobě jde. Jinak tomu nebylo ani teď. Čikl napadl Včelu v přerušené hře úderem do oblasti hlavy a krku a v následné potyčce udeřil čárového rozhodčího Padevěta. Každý by čekal trest do konce utkání, rozhodčí mu ukazoval směrem do kabiny, ale Čikl si to “ukecal“ pouze na šest trestných minut a desítku za nesportovní chování. Za to Skláři museli poslat na trestnou lavici dva hráče, hra ovšem pokračovala dále pět na pět. 

Ve třetí třetině působili hosté směrem dopředu odevzdaným dojmem, ale v útočném pásmu nám nedali nic zadarmo. Velkou šanci si v 54. minutě připsal Pavel Blažek, který se prosmýkl mezi dvěma obránci, ale byl faulován. Následně nařízené střílení Blažek ale neproměnil, když branku přestřelil. Svou chuť si Blažek spravil v 56. minutě. Štros přenechal vrohu kluziště puk zadovkou právě na Pavla Blažka, ten si najel téměř před brankáře a přesnou střelou do levého rohu zakončil. Dal tím Slovanu poslední ránu.

Zároveň tím ale prodloužil semifinálovou sérii, o jejímž vítězi se rozhodne už ve čtvrtek od 19.00 na ledě Moravské Třebové.

Text: Filip Beneš

Foto: Michal Mašek

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy