Ve Žďáře se na podporu hospicové péče prodalo přes 1 500 koláčů

Pátý ročník kampaně Koláče pro hospic, který se uskutečnil začátkem října ve Žďáře nad Sázavou, přinesl veliké překvapení v podobě prodaných 1 526 koláčů a částky 45 845 korun.

uniweb weby

„Letos jsme se rozhodli, že kampaň pojmeme nejen jako osvětu o domácí hospicové péči, ale také zkusíme získat pro tuto službu větší finanční podporu. Do akce jsme proto zapojili větší počet dobrovolníků a podstatně navýšili i počet koláčů k prodeji. Ty jsme částečně získali za zvýhodněnou cenu a z části nám je darovaly místní pekárny a Pekařství Řečice,“ sdělila Oblastní charity Žďár nad Sázavou ředitelka Jana Zelená.

Od pěti ráno bylo možné potkat dobrovolníky a pracovníky žďárské charity před vstupní bránou firmy Žďas, po sedmé hodině ranní vyrazily do frekventovaných ulic města skupinky dobrovolníků ze Střední školy zdravotnické a Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga ve Žďáře nad Sázavou. Koláče mohla během dopoledne zakoupit veřejnost také na Poliklinice. Po deváté hodině se pak otevřel stánek na Horní ulici.

„Lidé za námi po celý den chodili s příběhy. Vyprávěli o svých těžce nemocných blízkých, sdíleli starosti s péčí o ně, zajímali se o naši službu. Potěšila nás i návštěva pozůstalých, o jejichž blízké jsme kdysi pečovali. I ti dorazili k našemu stánku, aby si koupili koláč a podpořili nás,“ přiblížila pozitivní zkušenost sociální pracovnice Domácí hospicové péče Gabriela Zítková.

Minutu před druhou hodinou, kdy kampaň u stánku na Horní ulici končila, byly všechny koláče vyprodány. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy