Výlet za loutkami a na zámek

Na neděli 17. září naplánovaly v Rozsochatci členky Českého svazu žen každoroční výlet pro rodiny s dětmi. V letošním roce se všichni vypravili do Muzea loutek v Chrudimi a pak na zámek ve Slatiňanech.

uniweb weby

Před návštěvou muzea si výprava nejprve prohlédla náměstí v Chrudimi, poté na děti čekala výstava loutek. Samy si mohly hraní s nimi rovněž vyzkoušet. Někteří navštívili vyhlídku v posledním patře muzea nebo pěknou terasu s fontánou. V zámku ve Slatiňanech na ně pak čekala prohlídka s názvem Jak se žilo, během které děti vyplňovaly pracovní listy. Odpovědi na otázky a úkoly nacházely během výkladu slečny průvodkyně. Některým trochu pomohli i rodiče. Za odměnu dostaly prospekty ze zámku a sladkou odměnu. 

Během odpoledne se výprava rozdělila podle zájmů, někdo si prohlédl město, někdo se vypravil na Kočičí hrádek, či na rozhlednu Bára a k lanovému centru pro malé i velké, nebo do Švýcárny – muzea starokladrubského vraníka. V příštím roce budou v areálu zámku a okolí probíhat rozsáhlé opravy, proto bude  přístupný návštěvníkům jen omezený zámecký prohlídkový okruh. Počasí přálo, a i když byla obloha plná mraků, za celý den ani jednou nezapršelo. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.09.2017 11:30




0 +
 

Hlavní zprávy